Home » Tag Archives: експеримент

Tag Archives: експеримент

Експеримент кој од темел ја промени воспоставената “пред и потоа“ тактика за рекламирање козметика

Лореал ја зголеми продажбата за 44% со редефинирање на воспоставените тактики Козметичка компанија L’Oreal ја зголеми продажбата на своjот Revitalift Laser X3 крем во Австралија до 44%, со редефинирање на традиционалната, добро воспоставена маркетинг тактика “пред и после”, која често пати не успева да биде запазена во презаситената козметичка индустрија. ... Read More »

Burger King демонстрираше колку е апсурдно жените да плаќаат поскапо од мажите за ист производ

Burger King сака да ги збуни своите клиенти за да докаже некоја поента – и притоа да го направи тоа на забавен и информативен начин. Овој пат, брендот за брза храна, преку социјален експеримент изведен во еден од нивните ресторани во САД, си постави за цел да покаже колку е ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365