Home » Tag Archives: Елемент ПР

Tag Archives: Елемент ПР

PR Voice: Марија Трајковска (Елемент ПР)

M365: Како ја оценувате 2018 за вашата ПР агенција? Што е она по што ќе ја паметите најмногу? Оваа година одбележуваме јубилеј: од 10 години активна работа, и самиот факт што сме цела деценија присутни на пазарот, кажува за успешната приказна на Елемент ПР. А ако треба да дадам оцена, ... Read More »

Вкупните приходи на најголемите 10 македонски ПР агенции пораснале во 2017 година

Традиционално и оваа година, Маркетинг365, ги анализираше завршните сметки на главните чинители во македонската комуникациска сцена. Минатата недела информиравме дека водечките 5 комерцијални телевизии со национална концесија (Сител, Канал5, Алсат-М, Телма и Алфа) оствариле вкупни приходи од речиси 17,5 милиони евра, што е намалување за околу 500,000 евра во споредба ... Read More »

Колку пари заработиле најголемите 10 македонски ПР агенции во 2016 година?

Маркетинг365 ги анализираше завршните биланси на најголемите и најактивни 10 македонски ПР агенции во Македонија (по азбучен ред подредени: Апра Портер Новели, Априори (x2), Вај Нот Комуникации, Елемент ПР, Идеа Лаб, Имиџ ПР, Навигаторс, Прогресива ПР и Медиа, Ханибиз и Чептер 4) и го доби податокот дека сите заедно во 2016 ... Read More »

Македонскиот ПР пазар е околу 2 милиони евра

Македонскиот ПР пазар се проценува на околу 2 милиони евра ако се земат во предвид финансиските резултати на македонските ПР агенции остварени во 2015 година. Анализирајќи ги приходите од завршните биланси на 9-те најголеми агенции чија кор дејност се ПР услуги (по азбучен ред: Апра Портер Новели, Априори, Why Not Комуникации, ... Read More »

Елемент ПР : “Партнерството со Грејлинг е потврда за нашата успешна работа, нашето знаење, искуство и експертиза во оваа област“

Како што известивме пред неколку дена, Грејлинг е прогласена за Најдобра ПР агенција во Источна Европа за 2016 година од страна на The Holmes Report во овогодинешните лауреати на Sabre Awards за ЕМЕА регионот (Европа, Блискиот Исток и Африка). Грејлинг е агенција која пред се развива иновативни и интегрирани решенија и која ... Read More »

Мега кампањата на Окта “Шанса за живот“ доби и песна

Влатко Лозаноски, Ренната, Наталија Славева, Виктор Апостоловски и хорот на Златно славејче со песна ги повикуваат сите граѓани и компании да помогнат во собирањето средства за Интензивниот оддел на Клиниката за детски болести во Скопје, каде што се сместени предвремено родените и бебињата со компликации. Овој оддел има голема потреба ... Read More »

Интервју со Татјана Лопарски – сопственик и извршен директор на Елемент ПР

На теми односи со јавност во Македонија, актуелни текови и предизвици, денеска на Маркетинг365 разговараме со Татјана Лопарски, сопственик и извршен директор на една од водечките ПР агенции во Македонија – Елемент ПР . M365: Татјана, релативно долго време сте дел од македонската ПР сцена.Како од денешна дистанца го оценувате развојот ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365