Home » Tag Archives: ефективност

Tag Archives: ефективност

WARC се приклучува кон The Work на Cannes Lions

Од Cannes Lions соопштија дека WARC, глобалниот авторитет за адвертајзинг и медиа ефективност, ќе стане дел од дигиталната понуда на The Work, откако WARC беше купен од страна на Ascential. Клиентите на Cannes Lions сега ќе имаат можност за увид во уште побогати анализи и бенчмаркинг за своите маркетинг кампањи ... Read More »

3 чекори како да креирате високо функционален тим

Секој лидер тежнее да работи со тим кој функционира одлично. Во еден високо функционален тим, членовите на тимот постојано се вклучени во работата. Тие дистрибуираат задачи, се потпираат на сопствените способности и силните страни на членовите на тимот, генерираат идеи и пронаоѓаат креативни решенија во духот на соработката, синергијата и ... Read More »

Неколку причини поради кои би можеле да ги загубите најдобрите поединци во Вашата агенција

Кога вашите тимски играчи го имаат својот најдобар перформанс лесно е да се претпостави дека се`е во ред. Меѓутоа, многу е важно да го одржувате фокусот на клучните вработени. Иако тие најмалку се жалат за проблемите со кои се соочуваат за разлика од останатите, можеби и ви замеруваат за бројни ... Read More »

2 чекори за поедноставување на ПР метриката за интернет активностите

Добрите односи со јавноста често се борат да ја покажат својата вредност кон надворешните менаџери и клиенти. Многу директори на компании за жал сеуште не ги разбираат целосно односите со јавноста и ПР-от, и многумина од нив сеуште ги гледаат како нешто кое нема суштинско значење за нивниот бизнис. Но тоа ... Read More »

Седум чекори за градење на култура на ефективност

Ефективноста е централен столб на маркетингот, но, додека сите ние зборуваме за неа ретко кога и го даваме вниманието кое вистински го заслужува. Ефективноста впрочем е крајната цел на сè што правиме и во рекламирањето. Со ова на ум, ние го направивме следниот водич за седум чекори за да ја ... Read More »

5 причини зошто имате нефункционални врски со своите клиенти

Секоја врска со клиентите треба да биде силна, партнерска врска базирана врз доверба која воедно ќе ја промовира и вашата стратегиска способност и експертиза. За жал многу PR и маркетинг агенциии не успеваат да ги зачуваат односите со своите клиенти иако тие веројатно ако се реагирало на време, би можеле ... Read More »

5 навики со кои треба да се збогуваат вработените во PR

PR e напредно поле кое константно се менува во согласност со динамиката и промените во бизнисот и технологијата. Многу  стандардни оперативни практики кои порано биле неопходни да се завршат, сега стануваат навики од кои вработените во PR мораат да се откажат поради нивната неефективност . 1. Погрешен пристап кон репортерите. ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365