Home » Tag Archives: животни

Tag Archives: животни

„Вие бидете нивниот спасител!“ – Одлична кампања за заштита на животните

Организацијата за заштита на животните WildAid од Виетнам ги предизвикува традиционалните народни верувања во обид да го подигне вниманието на јавноста кон растечкиот проблем со криволов на животни за нивните рогови, заби, крлушки или месо, поради „магиски“ причини. Оваа организација заедно со креативната агенција Dinosaur Vietnam и непрофитната организација Change ... Read More »

Нова кампања на ПЕТА: „Животните не се божиќни подароци“

Новата кампања на ПЕТА, „Животните не се божиќни подароци“ има за цел да го илустрира проблемот со напуштањето на домашни миленици после празниците. ПЕТА и агенцијата Serviceplan Campaign International создадоа повеќе силуети на кучиња од празнични светилки, кои потоа ги поставија на различни локации низ градот Хамбург каде што е ... Read More »

Унилевер ја поддржа глобалната забрана за тестирање козметика на животни

Унилевер повика на глобалната забрана за тестирање на животни во козметичката индустрија во партнерство со групата за заштита на животните Humane Society International (HSI). И покрај тоа што е забрането во ЕУ од 2013 година, истражувањето на организацијата Cruelty Free International сугерира дека 115 милиони животни сè уште се користат ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365