Home » Tag Archives: загадување со пластика

Tag Archives: загадување со пластика

Впечатливи и вознемирувачки фотографии ја покажуваат суровата вистина за загадувањето на океаните со пластика

Загадувањето на океаните со пластика претставува растечка закана за животот во морето, што е впечатливо и вознемирувачко илустрирано со нова кампања Обичната пластична кеса можеби изгледа безопасна, но за некои може да донесе екстремно страдање – па дури и смрт. Илјадници животни во океаните се во таква опасност. Представувајќи ја ... Read More »

Големите брендови се здружија во борбата против загадувањето со пластика

Брендовите кои претставуваат 20% од производството на пластични пакувања на глобално ниво се меѓу потписниците на најновата иницијатива на Обединетите нации за искоренување на пластичниот отпад и загадувањето. Фондацијата Ellen MacArthur, во соработка со Одделот за животна средина на Обединетите нации, ја предводи иницијативата наречена New Plastics Economy Global Commitment, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365