Home » Tag Archives: ИАБ Европа

Tag Archives: ИАБ Европа

Светската федерација на огласувачи и IAB Европа издадоа упатства и насоки за GDPR

Светската федерација на огласувачи (WFA) и Бирото за интерактивно огласување  (IAB Europe) издадоа два корисни документи за GDPR (Општата регулатива за заштита на податоците), кои треба да им послужат на агенциите како насоки и упатства Светската федерација на огласувачи (WFA) во соработка со Здружението на холандски огласувачи, подготвија образец на ... Read More »

Пазарот на дигитално огласување во Централна и Источна Европа е најбрзо растечки!

Регионот на Централна и Источна Европа (ЦИЕ) има некои од најбрзо растечките пазари за дигиталнo огласување во Европа, но тие исто така се најмалку зрели пазари, како и најподложни на ризиците од Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR), се наведува во новиот извештај на IAB Европа. Извештајот AdEx Benchmark ... Read More »

ИАБ Европа лансираше “Библиотека на ефективни адвертајзинг студии на случај“

ИАБ Европа (The Interactive Advertising Bureau Europe), во текот на вчерашниот ден ја лансираше “Библиотеката на ефективни адвертајзинг студии на случај“ со желба на огласувачите да им овозможи пристап до резултатите и ефектите од дигиталните адвертајзинг кампањи. Неодамнешното Metrics and KPIs  истражување, спроведено од ИАБ Европа откри дека повеќе од 80% од ... Read More »

Европскиот online адвертајзинг пазар достигна рекордни 27,3 милијарди евра

На осмото по ред издание на годишната конференција на ИАБ Европа која вчера се оддржа во Париз за прв пат беа презентирани делови од резултатите од новиот AdEx Benchmark извештај кој откри деке вкупниот европски online адвертајзинг пазар во минатата година (2013-та) пораснал за 11,9% и го достигнал нивото од рекордни ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365