Home » Tag Archives: избори

Tag Archives: избори

Во последните 3 месеци, Трамп потрошил 5,6 милиони долари за Фејсбук и за Гугл реклами

Само во последните три месеци се потрошени 5,6 милиони долари, според истражувањето спроведено од страна Bully Pulpit Interactive. Иако до следните претседателски избори во САД има една и пол година, потенцијални кандидати се` повеќе се вклучуваат во трката. Некои привлекуваат внимание со своите идеи и ветуваат големи работи, други едноставно ... Read More »

Нови правила за политичко огласување на Твитер и во Европа

Од 11 март и во Европа ќе важат новите правила за политичко огласување, кои се воведени за време на изборите во САД, најави Твитер. Ова значи дека секој може да ги види рекламите поставени на Твитер за кои е дадено одобрение од определена партија или кандидат во Центарот за транспарентност ... Read More »

Гугл ги заострува условите за политичко рекламирање пред изборите во ЕУ

Американскиот интернет гигант Гугл соопшти дека ги заострува условите за огласување во ЕУ во рамките на настојувањето да го спречи ширењето на дезинформации и да ја зголеми транспарентноста во очи на изборите за Европскиот парламент во мај наредната година Како што се приближуваат изборите во ЕУ, американските технолошки компании се ... Read More »

Мурал од неискористени гласачки ливчиња кој има за цел да ги поттикне Американците да излезат на гласање

Околу 15 милиони Американци со право на глас не го искористиле своето гласачко ливче за време на претседателските избори во 2016 години, наведувајќи ги транспортните проблеми како најчеста причина. Превозната компанија Lyft си постави за цел да помогне во надминувањето на тој проблем или барем да го направи поефтин, со ... Read More »

ЕУ сака да ги заштити европските избори од манипулација на социјалните мрежи

Комисијата ќе направи сè за изборите на Европскиот парламент бидат отпорни на вакви упади, вели Вера Журова, Европската комесарка за правда. Претстојните избори за Европскиот парламент, како резултат на сè почестите злоупотреби на социјалните мрежи, ќе бидат поразлични од претходните, осносно ЕУ со посебни мерки треба да ги заштити изборите ... Read More »

7 маркетинг совети кои можеме да ги научиме од кампањите на Donald Trump и Hillary Clinton

Не постои сомнеж дека овогодинешните претседателски избори во САД покренаа интензивни емоции на двете страни од политичкиот спектар. Ова се неколку совети кои можевме да ги издвоиме од изборниот циклус за истите да пробате да ги аплицирате на вашиот бизнис…..или во Вашата политичка кампања :) 1.) Не дозволувајте конкуренцијата да купи ... Read More »

Извештај: Donald Trump беше далеку подобар на социјалните медиуми за разлика од Hillary Clinton

Нов извештај сугерира дека едно од нештата кое влијаеше на исходот од изборите и предноста на Donald Trump во претседателската трка со Hillary Clinton е неговата кампања на социјалните медиуми особено на Facebook. Во согласност со студијата на EzyInsights, тимот на Trump за социјални медиуми константно бил во предност пред тимот ... Read More »

ХУОЈ и ХНД за транспарентно искажување на ангажманот на комуникациските стручњаци во изборната кампања

(РЕГИОН) – Хрватското здружение за односи со јавност (ХУОЈ) и Хрватското новинарско друштво (ХНД) јавно го објавија својот цврст став дека ангажманот на комуникациските советници во претстојната изборна кампања мора да биде транспарентен. Клучна одредница на таа транспарентност е на јавноста да и бидат достапни податоците за тоа за која ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365