Home » Tag Archives: избор

Tag Archives: избор

Најдобрите реклами на Супербол по избор од креативните директори на I&F Group

Како дел од рекламниот блок за време на Супербол, некои реклами се истакнаа и издвоија. Погледнете го изборот на најдобрите реклами според мислењето на креативните директори на агенциите McCann во рамките на I&F Група, заедно со кратко објаснување на нивниот избор. Амела Барлов, арт директор, McCann Сараево “Michelob ULTRA – ... Read More »

Избрани победниците на конкурсот за промотивен плакат за Македонија

Kонкурсот за студентски плакат на тема „Република Македонија како туристичка дестинација“, што го организираат Плакарт, Музеј на град Скопје и Амбасадата на Република Полска во Република Македонија ја доживеа својата кулминација и официјално се избрани овогодинешните победници.  Жирито во состав Лазе Трипков, директор на Музејот на современа уметност, Томислав Микулчиќ ... Read More »

Избор на најуспешни жени претприемачи од источен и југоисточен регион

Улогата на жените претприемачи во Македонија во последните години се повеќе се зајакнува и проширува. Нивното учество во реализација на позитивните промени во бизнис секторот и воспоставувањето на нови стандарди во работењето е од исклучително значење за развојот на економијата. Во источниот и југоисточниот дел на Македонија постојат низа успешни ... Read More »

DDB Sofia е креативна агенција на годината во Бугарија

(РЕГИОН) – Речиси двојно повеќе пријави и повисоко ниво на кампањите кои учествуваа. Тое е резултатот од шеснаесетото издание на рекламниот фестивал ФАРА, кој се одржа на 12 септември во Бугарија. По четиридневниот форум и гласањето на жирито, престижната награда ‘Креативна агенција на годината’ беше доделена на DDB Sofia. Агенцијата ја ... Read More »

YouTube ги прогласи рекламите на деценијата

Славни личности кои прават селфија претставува своевиден заштитен знак на модерното време во областа на забавата. На крај дури и ‘силата’ (‘The Force’) беше немоќна да го запри тоа. Рекламата на Turkish Airlines “Kobe vs. Messi: The Selfie Shootout” од 2013 година се издвои од останатите во трката благодарение на ... Read More »

Најдобрите 20 реклами прикачени на YouTube

Најпознатиот видео сервис во светот, YouTube , оваа година го слави својот 10-ти роденден и по тој повод во склоп на прославата одлучи да оддаде признание и на брендовите чии реклами несоменено играа улога во растот на сајтот. YouTube избра 20 култни спотови аплодирани на сајтот во последните 10 години и ... Read More »

Александра Колариќ ре-избрана за претседател на хрватското здружение за односи со јавност

(РЕГИОН) – Александра Колариќ е ре-избрана за претседател на ХУОЈ (Хрватското здружение за односи со јавност), објави изборниот одбор на ХУОЈ во својот првичен , не-официјален извештај. За Колариќ својот глас го дале 155 гласачи, додека за нејзинот конкурент Даниел Колетиќ гласале 65 избирачи. На изборите своето право на глас го ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365