Home » Tag Archives: извештај (page 2)

Tag Archives: извештај

Бројот на интернет корисници надмина четири милијарди

Повеќе од педесет проценти од светската популација сега е онлајн, од кои повеќе од една четвртина милијарда за прв пат се поврзаа во 2017 година, според извештајот на Global Digital, кој секоја секоја година го објавуваат Hootsuite и We Are Social. Најголем пораст на бројот на корисници е забележан во ... Read More »

Приходите на Фејсбук се зголемија за 47%, а бројот на огласувачи е поголем од 6 милиони

Видео реклами на Фејсбук

Фејсбук оствари приходи од речиси 13 милијарди долари во четвртиот квартал од 2017 година, што е за 47% повеќе во однос на истиот период лани, а порасна и профитот на најголемата светска социјална мрежа Според објавениот бизнис извештај, чистата добивка на Фејсбук изнесувала 4,3 милијарди долари во четвртиот квартал, што ... Read More »

WARC: Само 22% од брендовите и 18% од агенциите се подготвени за Генералната регулатива за заштита на податоците на Европската унија

Ефикасното управување со податоците е клучен приоритет за брендовите во 2018 година, е заклучокот на Toolkit 2018 извештајот, подготвен од страна на WARC, после анкетирањето на повеќе од 600 маркетинг и огласувачки експерти ширум светот. Брендовите ќе мора да воведат подисциплиниран, проактивен пристап во управувањето со податоци. Предвиденото воведување на ... Read More »

Мобилното огласување е втор по големина огласувачки канал во светот,со 23% од глобалните огласувачки инвестиции

Во новиот извештај WARC, се претставува глобалните огласувачки трендови со фокус на мобилните уреди WARC, меѓународно тело посветено на ефикасноста на огласувањето и медиумите, го објави својот најнов месечен извештај за глобалните огласувачки трендови, кој донесува најнови сознанија и докажани мислења од светската огласувачка индустрија. Со фокус на мобилните уреди, ... Read More »

Трендови за ефикасни дигитални стратегии

WARC го објави овогодинешниот извештај за дигиталните стратегии, преку анализа на победничките кампањи и оние кои се најдоа во потесниот избор во категоријата Effective Social Strategy на овогодишните WARC Awards награди. Извештајот Social Strategy Report 2017 на WARC, ги нагласува следниве клучни трендови: – Дигиталните кампањаи за да се успешни, ... Read More »

Cannual Report 2017 – сеопфатен водич низ огласувачката индустрија во Централна и Источна Европа

Целта на Извештајот CANNUAL Report е да им помогне на компаниите кои работат во регионот на Централна и Источна Европа да се запознаат со комуникациските трендови и да добијат детален опис на огласувачките пазари во одделни земји WeCAN, мрежа на независни комуникациски агенции од Централна и Источна Европа, неодамна го ... Read More »

Што брендовите треба да знаат за иднината на агенциите?

Агенциите на иднината треба да бидат обликувани со помош на професионален тренинг и промени во насока на нови приспособени работни практики. Што иднината им донесува на маркетинг агенциите? Ова е значајно прашање чиј одговор зависи од бројни фактори како технолошките промени, притисоците на маргините и потесните временски ограничувања кои влијаат ... Read More »

Прогнозите покажуваат дека трошоците за програмско огласување ќе пораснат за скоро 1/3 во 2017

Програмското рекламирање ќе порасне за 31% следната година, со поголема брзина од било кој друг дигитален канал во согласност со прогнозата на извештајот за програмски маркетинг на Zenith. Извештајот објавен деновиве покрива 41 од клучните маркетинг пазари, и предвидува дека трошоците  ќе пораснат и за социјалните медиуми (за 25%) како ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365