Home » Tag Archives: извештај (page 3)

Tag Archives: извештај

Колку се ”дигитални” денешните деца?

Дали би се сложиле дека постои феномен денешните деца побрзо да научат да го користат Интернетот пред да научат и да одат? Иако возраста за деца кои користат смартфони постојано се снижува, повеќето од нив немаат свој телефон – се зборува во новиот извештај на  eMarketer, “US Kids and Digital: Gauging ... Read More »

Извештајот на Агенцијата за медиуми Carat предвидува т.н “Робустен моментум” во 2017

Најновите предвидувања на медиумската агенција Carat покажуваат континуиран позитивен моментум со раст од 4,4 % во 2016 во однос на глобалното трошење за адвертајзинг. Дигиталните медиуми се реафирмираат како главни двигатели на растот. Оваа глобална медиумска мрежа своите анализи и предвидувања ги базира врз основа на податоците од 59 различни пазари ... Read More »

Објавен Gunn Report за 2014 година

The Gunn Report, извештајот кој ги презентира најнаградените проекти и агенции во адвертајзинг индустријата секоја година (почнувајќи уште од 1999-тата) го објави извештајоt за 2014 година кој ја претставува ефикасноста на огласувањето во целиот свет  за периодот од 1 јануари до 31 декември минатата година. Извештајот се темели на резултатите ... Read More »

Еделман со најголеми приходи и за 2013 година

Holmesreport го објавија World PR извештајот за топ 250-те ПР агенции со најдобри финансиски резултати за 2013 година. Еделман продолжува да опстојува на врвот од листата со 12,2% раст од минатата година и вкупни приходи од над 746 милиони долари. И второто и третото место остануваат непроменети, па нив ги заземаат Weber ... Read More »

Пазарот на онлајн огласување во Европа забележа досега најголема вредност

маркетинг365

Ако се верува на извештајот на IAB Europe во однос на средствата кои за 2012 година се инвестираа во онлајн огласување, минатата година можеме да ја прогласиме за најуспешна досега. Имено, според AdEx Benchmark 2012 – водичот за потрошувачка за online огласување во речиси цела Европа (26 пазари да бидеме попрецизни), ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365