Home » Tag Archives: ИКЕА

Tag Archives: ИКЕА

ИКЕА ќе отвора мали градски продавници во Франција

  Шведскиот производител на мебел ИКЕА во наредните три години ќе инвестира 400 милиони евра во градски продавници во Франција. Во шведската компанија, која е позната по големите центри на периферии на градови, се повеќе се фокусира на помали продавници во градските центри. Тие се првенствено фоскуирани на купувачите кои ... Read More »

Мебелот на ИКЕА сега уште поблиску до граѓаните на Македонија

Започнува со работа првиот центар за испорака на ИКЕА на југот од Србија Денес, 4 април, токму напладне започнува со работа центарот за испорака на ИКЕА во Ниш, лоциран на ул. „Гоце Делчев“ 2/б. Центарот ќе понуди дополнителни услуги за потрошувачите од Македонија, Ниш и Јужна Србија. Со отворањето на ... Read More »

IKEA со реклами во стил на шпанските мелодраматични теленовели од 1980-те

Во Скандинавија, ИКЕА прави реалистични реклами кои илустрираат како нивниот мебел може да помогне во современите секојдневни проблеми со кои се соочува семејството. Но на Блискиот Исток, компанијата има еден поинаков пристап, во стил на теленовелите од 1980-те. Имено, истражувањата покажуваат дека локалците имаат голем афинитет спрема овој телевизиски жанр, ... Read More »

Икеа нуди бесплатни додатоци за мебел кои може да се испечатат

Огранокот на шведската компанија Икеа во Израел пронајде технолошко решение што може да го олесни користењето мебел за лицата со попреченост Во соработка со тимот кој стои зад проектот ThisAbles, Икеа Израел понуди серија од 13 предмети кои можат да им помогнат на луѓето со инвалидитет во секојдневното користење на ... Read More »

Икеа ја отвори својата прва продавница во Малезија со одлична локализирана кампања

Локалниот дијалект Хокиен му помогна на Икеа да го постави тонот на идната комуникација Икеа ја лансираше својата прва продавница во Пенанг, Малезија, со одлични принт реклами кои користат локален јазик кој се нарекува Хокиен со цел да ја подигнат свеста за брендот. Додека четирите главни јазици во Пенанг се ... Read More »

Група уметници ги претвори производите на Икеа во прекрасни домови за животни

Уметнички пристап на Икеа во рециклирање на производите и помагање на животните По повод лансирањето на одржливите продавници на Икеа во лондонски Greenwich, омилената продавница за уредување на домовите ширум светот се здружи со локалните уметници со цел создавање на уникатни, преубави домови за диви животни. Новата продавница на овај ... Read More »

IKEA направи своја верзија на Кама Сутра

Во својата нова кампања за Соединетите Американски Држави, брендот за мебел IKEA се одлучи да направи своја верзија на Кама Сутра и да ги инспирира потрошувачите да го „зачинат“ амбиентот во своите спални соби. Имено, во новиот каталог на IKEA, имињата на бројните секс-пози од Кама Сутра се употребни за ... Read More »

Ново поглавје во комуникацијата на Икеа

За Денот на вљубените, Икеа започна нова кампања потпишана од страна на Групацијата ДДБ Италија, со слоганот “Ние сме создадени за промена”. Увидот од кој започнува кампањата е дека средувањето на домот го подобрува емоционалниот живот на луѓето, оставајќи повеќе простор за страст, емоции, креативност и желба за дружење. Тоа ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365