Home » Tag Archives: индија

Tag Archives: индија

Погледнете ја првата рекламна кампања на Kia во Индија која достигна 250 милиони прегледи

Првата рекламна кампања на компанијата Kia во Индија постигна спектакуларни бројки. Базирана врз дизајнот на моделите на корејската марка, кампањата има 250 милиони прегледи на сите дигитални платформи во земјата, за помалку од 40 денови од нејзиното стартување. Музиката од рекламата е исто така голем хит, со повеќе од 300.000 ... Read More »

„Живот пред пепел“-кампања против стигмата за донирање органи во Индија

Околу 5 милиони луѓе умираат годишно во Индија поради недостаток на органи за трансплантација. И покрај свесноста на јавноста за овој проблем, дискусиите се главно ограничени во рамки на болниците, а бројот на донации на органи продолжува да биде низок. Со цел да се надмине овој проблем, The Social Street ... Read More »

Интересен спот на W+K Индија за Најк во кој се слави женската сила

Спортот во Индија има проблем со имиџот, посебно за жените, тврди Мухамед Ризван, креативен директор на агенцијата Wieden+Kennedy India. Овај факт претставува интересен предизвик за клиент како што е Најк. “Она што сакавме да го овозможиме е комплетен мејковер така што спотот го направивме cool, пристапен и забавен”, вели Ризван. ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365