Home » Tag Archives: интербренд

Tag Archives: интербренд

Епл, Гугл и Амазон на чело на листата на најдобри брендови на светот

Оваа година Фејсбук падна на листата по скандалот со пропустите са податоците и заврши на 9-та позиција Епл и Гугл се на врвот на листата на “најдобри светски брендови” на Интербренд шеста година по ред. Во извештајот кој ги оценува брендовите врз основа на голем број критериуми како што се ... Read More »

10 највредни брендови за 2014 година

Лесно беше да се претпостави. Американскиот технолошки гигант, Apple, втора година по ред е на врвот од листата која секоја година ја подготвува Interbrand за 100-те највредни глобални брендови на денешницата.Проценката завредноста на овој бренд изнесува 118,9 милијарди долари. Уште минатата година, Apple го презеде првото место од Кока-Кола, американскиот ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365