Home » Tag Archives: интервју

Tag Archives: интервју

Интервју со Магдалена Шамбевска Аневска (Nova Solutions)

Денешен гостин на Маркетинг365 е Магдалена Шамбевска Аневска, дел од менаџерскиот тим на интернет маркетинг агенцијата Нова Солушн од Битола. М365: Кажете ни подетално што мислите, која е ефективноста од користење на дигитална маркетинг промоција? Според мене, ако сакате да одите таму каде што се луѓето, треба да бидете активни ... Read More »

Интервју со Сергеј Зафироски од Инсајдер ИД, новиот извршен менаџер на Економскиот Факултет на МИТ Универзитет

М365: Иако досега сте биле наш гостин и сме имале интервју со вас, на кратко кој е Сергеј Зафироски? Професионално сум основач и генерален менаџер на агенцијата за истражување и консалтинг Инсајдер ИД, додека од почетокот на овој месец и извршен менаџер на Економскиот Факултет при МИТ Универзитет во Скопје. ... Read More »

Мега интервју со Јосипа Челиниќ, главен уредник на “Бренд култура“

Ѕирнавме во редакцијата на Бренд култура Во последните четири години откако постои овај престижен стручен магазин, “Бренд култура“ и самиот стана бренд. Од објавувањето на ISSUU платформата, преку печатеното издание на магазинот, па се` до веб-страницата brendkultura.com, “Бренд Култура“ со сигурни чекори ги шири своите канали на комуникација. Во издание ... Read More »

Интервју со Јован Соколовски, сопственик на Centar.mk

Маркетинг365.мк разговараше со Јован Соколовски,  сопственикот на компанијата СКАЈ ПРЕСС, издавач на неколку популарни онлајн медиуми во Македонија и регионот, меѓу кои и новинската агенција Скај пресс која е основана од 2011-та година, а во август 2018-та се ребрендираше под името “Centar.mk”. M365: 2018-та година за новинската агенција Centar.mk беше ... Read More »

Интервју со Горан Богатиновски, косопственик на e-pay Македонија

Ви го претставуваме еден од косопствениците на ePay (www.e-pay.mk) сервисот во Македонија, сервис за испраќање “пари” преку вредносна Подарок Картичка (Gift Card) од секаде во светот, наменето за секој државјанин на Р.Македонија. 1.Како се роди идејата за e-pay ? Со оглед на ситуацијата во Македонија во последните неколку години, со ... Read More »

Интервју со Предраг Стојковски, извршен директор на Nova Solutions

На поле на дигиталниот маркетинг во Македонија, 2018 година ја обележа поинтензивно користење на Instagram, инфлуенсери, како и поголемо користење на видео. Што ќе ни донесе 2019 година во однос на дигиталниот маркетинг во Македонија, но и на глобално ниво, зборуваме со Предраг Стојковски, извршниот директор на Nova Solutions, првата ... Read More »

Интервју со Мери Шешо-член на ИАБ Македонија

1. Во Маркетинг водите сте веќе 10 години, Што мислите каква е ситуацијата во Македонија во моментот? Скоро па 10 години 🙂 Маркетингот во Македонија е, пред сè, многу креативен. Во најголем дел, од аспект дека се продуцираат кампањи со квалитет според светски стандарди и буџет според македонски стандарди. А, за ... Read More »

# kaktus2018: Клиентот и агенцијата секогаш треба да бидат на иста странa!

Ѓорѓи Авалиани, креативен директор во Leavingstone (Тбилиси, Грузија) ќе биде главен предавач на овогодинешниот фестивал KAKTUS 2018 година, што ќе се одржи на 12 и 13 ноември во хотел Hyatt Regency во Белград. На фестивалот, Ѓорѓи ќе зборува на тема “Creative Confidence“. Во оваа прилика, разговаравме со него во врска ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365