Home » Tag Archives: инфлуенсери

Tag Archives: инфлуенсери

Инфлуенсери – борба за лајкови и видливост

Автор: Предраг Стојковски, извршен директор на Nova Solutions Последните две години, дојде до буквалнa експлозија при користење на инфлуенсери за маркетинг цели, како и до експлозија на нови инфлуенсери од различни области, особено во делот за козметика, lifestyle, патувања и фитнес. За да ја разбереме оваа „епидемија“ на инфлуенсери, треба да ... Read More »

KFC го претвори Полковникот Сандерс во „виртуелен инфлуенсер“

Инфлуенсерите понекогаш знаат да бидат проблематични. Да, имаат голема публика и знаат како да го „здрмаат“ Инстаграм, но тие исто така имаат лоша навика да кажат или направат и некои прилично глупави работи кои на нивните спонзори им предизвикуваат главоболки. Сепак, тие се луѓе. Но, што ако не беа? Виртуелните ... Read More »

Лансирана првата алатка против измамите на инфлуенсерите

Експертите проценуваат дека индустријата на маркетинг со инфлуенсери до 2020 година може да достигне вредност меѓу пет и десет милијарди долари, но истражувањата покажуваат дека дури 24% од инфлуенсерите манипулираат со резултатите од кампањите, нанесувајќи им големи загуби на компаниите. Всушност, некои инфлуенсери кои наплатуваат еден пост и до илјада ... Read More »

Истрага против инфлуенсерите и ѕвездите на социјалните мрежи

Во Велика Британија започната е истрага против познатите личности и инфлуенсерите кои на социјалните мрежи објавувале спонзорирана содржина и добивале пари за неа, а за тоа не ги известиле своите фанови Големата популарност и милијарди корисници на социјалните мрежи во изминатите неколку години создадоа едно ново знимање – т.н. инфлуенсери, ... Read More »

Дали компаниите им свртуваат грб на Инстаграм ѕвездите?

Се чини дека во моментов најдобро занимање е да си “влијателен Јутјубер, Инстаграмџија, Твитерџија или Блогер” – а спонзорите само се јавуваат и нудат огромни суми на пари. Реалноста е малку поинаква, од една страна не е лесно да се анимира публиката, а од друга страна, компаниите очекуваат инстантен ефект. ... Read More »

Домашните миленици како инфлуенсери

Сопствениците на миленичиња кои им отвориле профили на социјалните мрежи, можат да заработат добри пари преку рекламирање на разни производи заедно со нивните кучиња, мачки, ежиња, мајмуни, па дури и свињи. Многумина веруваат дека инфлуенсерите имаат работа од соништата – го прават она што го сакааат и за тоа некој ... Read More »

Како објавите на социјалните мрежи станаа профитабилен бизнис

Наскоро нема да има компанија која не користи услуги од инфлуенсери за промовирање на своите брендови и производи Социјалните мрежи го променија начинот на кој комуницираме, но и на кој ги конзумираме информациите и рекламите. Покрај традиционалните реклами, кои се очигледни реклами, одеднаш се појавија и објави за кои на ... Read More »

Фејсбук тестира инфлуенсер пребарувач

Фејсбук тестира нова алатка која во иднина може да ги поврзе огласувачите со креаторите на содржини, што во голема мера ќе олесни барем дел од маркетинг работењето Имено, претражувачот Branded Content Matching е дизајниран така што им овозможува на маркетинг експертите да се изберат инфлуенсери, врз основа на карактеристиките на ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365