Home » Tag Archives: инфографик

Tag Archives: инфографик

Како компаниите користат мобилен маркетинг за подобрување на своето работење (Инфографик)

Една од карактеристиките на константно мобилните корисници е фактот што до нив може да се допре било кога и било каде. Погледнете како некои брендови го користат овај факт Извор: App Geeks Технолошките иновации неуморно и незапирливо го менуваат светот во кој живееме, а никаде тоа не е поочигледно од ... Read More »

Еве кои се 100-те најпребарувани клучни зборови на Google во изминатата година

Клучните зборови се кралевите и кралиците во шаховската игра наречена SEO. Како ќе „распоредите“ или „нападнете“ одредени клучни зборови може да биде одлучно за тоа дали луѓето ќе го најдат вашиот бизнис на Google, или не. Осмислувањето на добра стратегија за клучни зборови бара многу истражување, но добар старт е ... Read More »

106 факти и статистики за гласовните пребарувања

Дали знаевте дека 325 милиони луѓе пребаруваат на интернет користејќи гласовна технологија? Гласовната интеракција со машините веќе одамна не е прашање на научна фантастика, туку на секојдневниот живот. Технологијата која ја овозможува оваа интеракција, секојдневно продира се` подлабоко во нашите животи, благодарение на стреловитиот раст на технологијата на вештачката интелигенција ... Read More »

Инфографик: Интернетот во реално време

Дали некогаш сте се запрашале колку луѓе се онлајн заедно со вас во одреден момент, колку од нив ставиле нов статус во истиот момент со вас и колку фотографии се споделуваат на инстаграм во овај момент? Колку време Ви е потребно да притиснете едно копче на тастатурата? Околу една секунда? ... Read More »

Како вештачката интелигенција може да го подобри вашето работење

Вештачката интелигенција (AI) може да има голема примена во работењето, а овде можете да видете неколку примери за тоа како ја користат компаниите Извор: 16Best.net; Пишува: Karthik Reddy Новиот бран на маркетинг е во развој и потенцијално може целосно да го промени светот на бизнисот и трговијата. Тоа е тип ... Read More »

“Официјално” потврдено: Маркетерите не се “нормални”

Маркетерите не се нормални

Зар навистина мораме да го пишуваме ова? :) – Истражувањето на агенцијата “Heat“ од Сан Франциско,  врз 150 испитаници кои работат во маркетинг и адвертајзинг секторот и 150 “нормални“ луѓе кои немат никаква врска со маркетинг или адвертајзинг, го покажа тоа… што е прилично очигледно… Маркетерите не се нормални…или попрецизно ... Read More »

Што огласувачите бараат од своите агенции (инфографик)

Исто како и со било кој друг однос, огласувачите и агенции треба да го култивираат и негуваат својот однос. Новото истражување на компанијата Provoke Insights покажува дека, иако трошоците се најголем фактор, неколку потенцијални проблеми може да резултираат во лош однос меѓу агенцијата и огласувачите, вклучувајќи ја и ажурноста на ... Read More »

Инфографик: Што мислат маркетерите за вештачката интелигенција

Во светот на технолошките иновации, нови платформи и постојана конкуренција, зборовите лесно го губат своето значење, дури и кога концептите што ги претставуваат навистина ја менуваат индустријата. Секој концепт што се промовира премногу брзо, неопходно и со многу малку алатки, може многу брзо да се претвори во помодарство, а “вештачката ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365