Home » Tag Archives: казни

Tag Archives: казни

Русија подготвува поостри казни за технолошките гиганти

Компаниите како Google и Facebook наскоро може да бидат драстично казнети за кршење на строгите руски закони Владата на Русија подготви предлог на нови прописи и ги испрати на технолошките компании за да ги слушне нивните повратни информации. Предлогот предвидува поостри казни за прекршување на локалните закони за работење и ... Read More »

И Airbnb на удар на Европската Унија

Европската комисија ја обвини Airbnb, онлајн платформата за резервација на туристичко сместување, поради повреда на правото на ЕУ. Поточно, Европската комисија смета дека Airbnb ги крши правилата на ЕУ во поглед на истакнувањето на цената за сместување на нивните веб-сајтови, односно дека не се издвојува јасно цената за сместување во ... Read More »

За лажна реклама лани казнети 70 продавници во Македонија

`И во ЕУ измамата на потрошувачите строго се казнува. „Практикер“ во Бугарија пред неколку дена беше казнет со 40.000 евра` Попуст од 50 отсто на сите продукти, „шопинг-часови со 80 отсто намаление на целокупната гардероба“, земете две, платете едно и што уште не. Реклами од овој тип секојдневно среќаваме по ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365