Home » Tag Archives: кактус

Tag Archives: кактус

#KAKTUS2018: „Идејата е ништо без реализација“

На 12 и 13 ноември, во хотелот Hyatt Regency во Белград, Marketing Mreža го организира четвртиот по ред Фестивал за интегрирани комуникации – KAKTUS 2018. Под овогодинешното мото „Идејата е ништо без реализација!“, акцентот на фестивалот ќе биде ставен на квалитетните и вонвременски изведби, без кои ниедна идеја не би ... Read More »

Душан Дракалски: Aдвертајзингот се менува и оди во некои сфери каде што на сите нас ќе ни биде чудно да престојуваме!

Нашиот Душан Дракалски, кој работи како извршен креативен директор на агенцијата Demner, Merlicek & Bergmann во Австрија, оваа година е претседател на регионалното жири за доделување на наградите KAKTUS 2017 во склоп на истоимениот фестивал за интегрирани комуникации кој ќе се оддржи на 1-ви и 2-ри ноември годинава во Белград, ... Read More »

Доделени наградите KAKTUS 2016! McCann Белград агенција на годината во Србија!

(РЕГИОН) – Marketing mreža ги награди организациите, компаниите, институциите и агенциите за најквалитетните и најпрофесионалните поединечни и интегрирани кампањи на вториот по ред Фестивал на интегрирани комуникации KAKTUS 2016. За наградите оваа година, конкурирале дури 135 проекти. Кампањата #CrazyEnoughToChangeTheWorld на агенцијата No Ordinary Agency освои признание во категоријата Иновативна интегрирана ... Read More »

Некои од најдобрите светски креативци доаѓаат на фестивалот #KAKTUS2016

Најдобрите и светски признати креативци од агенциите R/GA Њујорк, McCann Париз, Adam&EveDDB Лондон, Publicis Group, се само некои од предавачите на вториот по ред национален фестивал на интегрирани комуникации во Србија – KAKTUS 2016, кој ќе се одржи на 27 и 28 октомври во хотелот Crowne Plaza во Белград. Под ... Read More »

HEINEKEN, MasterCard, Avon и Lufthansa на фестивалот #KAKTUS2016

Истакнати стручњаци од компаниите HEINEKEN, MasterCard, AVON и Lufthansa се само некои од предавачите на вториот по ред национален фестивал на интегрирани комуникации – KAKTUS 2016, кој се одржува на 27 и 28 октомври во хотелот Crowne Plaza во Белград. Под овогодинешниот слоган “Конструирај добри идеи!”, акцентот на фестивалот ќе ... Read More »

“Никакви пари не можат да го заменат чуството на гордост при смислување и реализација на врвните идеи“

Владимир Ќосиќ, креативен директор на агенцијата McCann Белград и претседател на жири комисијата за доделување на наградите KAKTUS 2016, зборува за тоа колку пазарот на маркетинг комуникациите во Србија е навистина интегриран, кои трендови ќе ја одбележат 2016 година, но и во која мера нашите агенции и клиенти се навистина ... Read More »

Заврши “Кактус 2015”, Меккен Белград прогласена за агенција на годината во Србија

Првиот српски национален фестивал на интегрирани комуникации KAKTUS 2015, се одржа минатата недела во Белград, под слоганот “Идеи кои опстануваат“. На настанот присуствуваа преку 400 маркетинг и комуникациски стручњаци од Европа и регионот и имаа можност да ги чујат искуствата на повеќе признати и познати стручњаци од  Европа и светот ... Read More »

Отворен конкурсот за наградите KAKTUS 2015

(РЕГИОН) – Порталот Marketing Mreza од Србија денеска го распиша конкурсот за првата српска национална годишна награда во областа на интегрираните комуникации – KAKTUS 2015. Наградите ќе се доделат во 13 категории, а ќе ги добијат организации, компании, институции и агенции за најквалитетните и најпрофесионалните интегрирани кампањи во изминатата година. ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365