Home » Tag Archives: кампања

Tag Archives: кампања

Овие Божиќни поеми ја откриваат шокантната вистина за семејното насилство доколку се читаат наназад

За хуманитарната организација Refuge, кампањата ги креираше агенцијата McCann Бристол Хуманитарната организација Refuge и McCann Бристол започнаа моќна, поетска кампања за Божиќ, која ја зголемува свеста за насилството во семејството. Секоја реклама содржи песна што открива идилична слика за семејната атмосфера за време на Божиќ, но  ако стиховите ги прочитате ... Read More »

Злато за кампањата #Несакана и иновативна употреба на медиумите на фестивалот SEMPL

Медиската агенција UM Подгорица освои Златна награда на 20 SEMPL фестивал на медиумски трендови одржан во Порторож. Меѓународното жири ја награди со златна награда кампањата #Несакана, кој е реализирана во соработка со агенцијата McCann Подгорица и со поддршка на агенцијата McCann Белград и тоа во категоријата иновативна употреба на канали ... Read More »

Кампања на Гринпис: “Океанот на иднината“ е исполнет со пластика, а не со риби

Невладината организација за зачувување на животната средина Гринпис ги продолжува своите остри критики кон потрошувачите на пластика, овој пат со кампања во која ги таргетира супермаркетите. Супермаркетите во Велика Британија генерираат 800.000 тони пластика секоја година. Кампањата вклучува видео од школско патување на група мали деца, кои се во посета ... Read More »

Џон Кенеди се јави на Твитер од „другиот свет“?!

Американските граѓани кои се во потрага по претседателска мудрост на Твитер сега добија алтернатива на Доналд Трамп – починатиот американски претседател Џон Кенеди. Но, не се работи за ништо натприродно. Тоа е дел од новата кампања на Библиотеката „Џон Ф. Кенеди“ која го отвори Твитер профилот @JohnFKennedy, преку кој ќе ... Read More »

Outdoor реклама која има смисла само ако е поставена наопаку и на вистинското место

Одлична outdoor реклама е онаа која е толку паметно и совршено поставена, што ве тера да размислувате зошто не го гледате истиот пристап во скоро секој град на планетата. Таков е случајот со новата outdoor реклама на авиопревозникот EasyJet поставена во Бордо, Франција, дело на француската креативна агенција Buzzman. Рекламата ... Read More »

Ако на едни од најфотографираните и најдопирани гради во светот се развие грутка, дали некој ќе го забележи тоа?Погледнете

Ако грутката на најпознатите, најфотографираните и најчесто допираните гради во Ирска може да остане незабележана, тогаш жените навистина мора да бидат внимателни и темелни во прегледот на своите гради Ако на едни од најфотографирените и најдопирани гради во светот се развие грутка, дали некој ќе го забележи тоа? Ова прашање ... Read More »

Нов ROSA проект на љубовта

Доењето е многу важно – како за контакт на мајката со детето, создавање на блискост и емотивна врска, така и за развојот на имунитетот на детето и намалување на здравствените ризици на кои може да биде изложено. ROSA препозна колку малчиното млеко е важно за бебињата и во соработка со ... Read More »

Канаѓаните со Даунов синдром започнаа кампања со која бараат да бидат ставени на листата на загрозени видови

Може ли воопшто една група на луѓе да се категоризира како загрозен вид? Оваа кампања дава аргументи зошто ова би било можно Канаѓаните со Даунов синдром сакаат да бидат првите луѓе кои ќе бидат додадени на листата на загрозени видови, а ѕвездите во спотовите во новата кампања, која е направена ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365