Home » Tag Archives: Карлсберг

Tag Archives: Карлсберг

Новото пакување на Карлсберг со помалку пластична амбалажа и еколошки поприфатливо

Според тврдењата на компанијата, оваа идеја може да ја намали количината на пластика што ја користат во пакувањата за 76% на годишно ниво Данскиот производител на пиво Карлсберг, го претстави својот нов метод за пакување на популарните пакувања од шест лименки пиво, а која ја елиминира потребата од прекумерна пластична ... Read More »

Карлсберг започнува со производство на шишиња за пиво од картон

Данската пивара е првата во светот која следната година ќе започне со производство на шишиња за пиво направени целосно од картон. Целта на Карлсберг е да се намали количината отпад, а облогата на шишето, односно картонот и капачето се целосно биоразградливи и не се штетни. Освен тоа, компанијата планира и ... Read More »

Маркетинг за фудбалски височини – англиски кампањи за Евро 2016

Ова лето, Европското фудбалско првенство се очекува да биде најголемото до сега кога е во прашање глобалната спонзорска активност. Еве еден преглед на активностите на брендовите во ‘најфудбалската нација во Европа’, која се надева на конечен репрезентативен успех. Три од 10 официјални спонзори на Првенството кое започнува за точно 3 ... Read More »

Карлсберг го креираше “Веројатно најдобриот постер на светот“ !

Карлсберг штотуку го креираше “Веројатно најдобриот постер на светот“ (#ProbablyTheBest). Постер кој точи бесплатно пиво ! Постерот е поставен во Лондон и него го “чуваат“ задолжени лица кои го одржуваат редот и кои се грижат постерот да не биде “премногу искористен“ од пивопијците и гарантираат секој посетител да си добие по една ... Read More »

Карлсберг понуди “Happy Hour 2.0”

– СВЕТ – Еден од најпознатите пивски брендови, данскиот Carlsberg , на своите конзументи им понуди уникатна можност да го продолжат времето :) Се разбира, правиме муабет за времето за пиење :) и евтини цени на пивото во “Hour” кој може постојано да биде “Happy”. Се што конзументите треба да направат ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365