Home » Tag Archives: книга

Tag Archives: книга

„Полица“ со кампања за читање насекаде – „Читај на екс“

Во текот на месец декември во дел од автобусите на ЈСП граѓаните имаат можност да читаат додека се возат, дури и ако со себе не носат книга. Имено, новоотворената книжарница „Полица“ на седиштата на автобусите постави извадоци од четири жанровски различни книги, со цел во нив да имаат можност да ... Read More »

Книга на која ниту огнот, ниту водата не и` можат ништо

Само компаниите кои постојано се прилагодуваат на околностите можат да развијат, да растат и да бидат отпорни на предизвиците. Ова е пораката која Адрис група, една од најуспешните компании во регионот, сакаше да ја пренесе по повод објавувањето на новиот годишен извештај. Нивната публикација со резултатите од работењето во изминатата ... Read More »

И БиХ стана “лавовска“ земја – три награди од Кан за проектот „One book for peace“ на New Moment

БиХ стана најновата во низа земја од регионот која има можност да каже дека е горд сопственик на најценетите креативни награди во светот – “лавчињата“ кои се доделуваат на најпознатиот светски фестивал на креативноста Cannes Lions, благодарение на вчерашниот успех на проектот „One book for peace“ на агенцијата New Moment . Проектот ‘The One’ ... Read More »

Послични отколку што мислиме! Книга која ќе го промени начинот на кој размислувате– „ONE BOOK FOR PEACE“

Без оглед на начинот на кој размислуваме, постојат повеќе нешта во светот кои не поврзуваат отколку што не раздвојуваат. Можеби звучи недоволно убедувачки но, една од тие нешта е религијата. Кога ќе ги споредиме основните принципи на Исламот и Христијанството, можеме да забележиме колку само слични сме едни на други. ... Read More »

Кампања на Ogilvy Berlin против реизданието на Хитлеровата Mein Kampf во Германија

Озлогласената книга Mein Kampf (‘Мојата борба’) на Адолф Хитлер оваа година беше за прв пат реиздадена после 1945 година – откако изминаа издвачките права на Владата на Баварија. Очекувано, нејзиното појавување предизвика многу реакции. Се појави и моќен одговор од берлинската канцеларија на Ogilvy & Mather, која издаде конкурентна книга ... Read More »

“Па кој само ги смислува тие реклами?!”

Како се пишуваат рекламите? Што претставува пишувањето реклами, односно copywriting? Како тој функционира, и зошто функционира така како што функционира? Одговорите на овие и други бројни прашања, во својата книга, прирачник за copywriter-и, “Ma tko samo smišlja te reklame?!” ги даде, Г-дин Борис Белак во книгата за која Nikola Žinić (Bruketa&Žinić OM) во една прилика изјави ... Read More »

Иван Станковиќ ја промовираше “Основи на Какодалогијата“

Денеска во Скопје, во “Кино Фросина“, беше промовирана книгата “Основи на Какодологијата“ на Иван Станковиќ, сопственикот на маркетинг агенцијата Комунис од Србија Иван во огласуваката индустрија е присутен од 1979 година. Има завршено Економски факултет и има работено во неколку маркетинг агенции. Во 1990 година, заедно со Драган Сакан во ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365