Home » Tag Archives: козметички производи

Tag Archives: козметички производи

Кина забрани козметичките производи да се рекламираат како “медицински“

Индустријата за медицинска козметика во Кина изнесувала 9,7 милијарди долари во 2017 година, а новите прописи сигурно ќе имаат значително влијание врз оваа индустрија Кинеската агенција за храна и лекови (CFDA) воведе нови прописи со кои им се забранува на брендовите да ги продаваат своите козметички производи како “медицински”, односно, ... Read More »

Листа на најголемите ТВ огласувачи во Македонија во секторот козметика

козметика, топ огласувачи

Во текот на вчерашниот ден ја објавивме статијата “ ТВ анализа на огласувањето по сектори со посебен акцент на категорија Козметика“ во која направивме преглед на индустриите кои најмногу се огласуваат на телевизиите во Македонија, притоа посебно осврнувајќи се на секторот “Козметика“ и најзастапените категории и поткатегории производи на домашните ... Read More »

ТВ анализа на огласувањето по сектори со посебен акцент на категорија Козметика

Магазинот InStore во соработка со Nielsen Audience Measurement ја објави анализата на огласувањето по сектори во периодот од 01.11.2012 д0 31.10.2013 год. во македонските ТВ станици, со посебен осврт на огласувањето во сектор Козметички производи. Во продолжение ќе Ви ја претставиме табелата на вкупниот огласувачки пазар по сектори а потоа ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365