Home » Tag Archives: комуникација

Tag Archives: комуникација

ПР совети за македонските стартапи: Добрата репутација е Вашиот прв инвеститор!

“Ако во џебот ми остане и само уште еден долар – ќе го потрошам на ПР“ – Бил Гејтс   Дали г-дин Гејтс навистина го кажал ова или не, со сигурност не би можел да кажам, но ние од комуникациската индустрија често пати го употребуваме кога сакаме да ја потенцираме ... Read More »

Агенциската мрежа Havas формираше огранок за blockchain комуникација

Havas е првата голема агенциска мрежа која се приклучи на блокчеин трендот, и тоа со лансирањето на посебен огранок Havas blockchain која ќе ги сервисира клиентите кои сакаат да започнат ICO – систем на прибирање на средства во форма на криптовалута. Новиот сектор е всушност заеднички потфат на агенциите на ... Read More »

Рудникот САСА отвори канцеларија за комуникација со локалната заедница

Рудникот за олово и цинк САСА ја отвори својата прва локална канцеларија за комуникација со граѓаните. Канцеларијата е сместена во зградата на општината Македонска Каменица, а нејзината основна цел е да им овозможи на сите заинтересини граѓани од градот и населените места во неговата околина што полесно да ги добијат ... Read More »

Министерството за здравство: Пример за ПР на социјални мрежи

Поминаа два месеци откако во Македонија беше избрана новата влада. Една од битните теми која се отвори периодов а која е битна да ја покриеме и на нашиот портал е и околу информацијата која проструи во јавноста дека владата ќе ја сервисира тим од околу 40-тина ин-хаус комуникациски професионалци. Во ... Read More »

8 нешта кои исклучителните шефови им ги кажуваат постојано на своите вработени

Лидерството започнува со добра комуникација, па затоа можеме да кажеме дека одличните шефови користат пофалби на дневна основа. Без разлика дали менаџирате практиканти или пак управувате со цел еден бизнис, успехот на вашите вработени зависи од вашите лидерски вештини. За среќа, решението за мотивација на вашиот тим и справувањето со ... Read More »

Како да станете подобар агенциски клиент и Вашата агенција да престане да ве мрази !

Поранешната директорка на маркетинг во Хајнекен САД, Lesya Lysyj, за AdAge напиша пет совети како да станете подобар клиент. Сите сме се наше во таа ситуација. Ја запознавте Вашата агенција со Вашите планови, чекавте таман толку како да изгледа вечно и конечно дојде денот кога ќе ја видите таа чудесна работа ... Read More »

Tранспарентноста e крал на комуникацијата

Сашо Дуљанов

Деновиве сме сведоци на ситуации кога институции, компании или поединци, со цел да спречат шпекулации и погрешни заклучоци во јавноста, и да си навлечат негативни “поени”, се решаваат да ја сокријат вистината, и да презентираат нецелосни информации. Живееме во време кога грижата за имиџот и репутацијата и желбата да се ... Read More »

Политички маркетинг : Тајната зад победничкиот имиџ

Самиот поим имиџ (кој е увезен кај нас од САД) подразбира ставови, воглавно општествено прифатени, која една личност ги изградила спрема објектите, другите луѓе и широкоприфатените општествени ставови. Кога зборуваме за имиџот на определена личност. тие ставови се условени и се формираат на основа на сигналите кои конкретната личност ги емитира ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365