Home » Tag Archives: Конгрес

Tag Archives: Конгрес

Твитер – помеѓу чеканот и наковалната

Пред неколку години сите беа оптимисти дека социјалните мрежи ќе овозможат цивилизиран политички дијалог каде секој може да се вклучи со свое мислење и коментар. Facebook, Twitter и Google и до ден денес тврдат дека целта им е токму тоа – да дадат глас на сите во светот. Меѓутоа, од ... Read More »

IBM Watson креираше модерна скулптура инспирирана од работата на еден од најпознатите архитекти

IBM преку сосема нов пристап ја прикажа модерната страна на способностите на вештачката интелигенција во исто време за тоа давајќи му ја честа на еден од најдобрите и најголемите Шпански архитекти. За овогодинешниот Mobile World Congress во Барселона, IBM во проект креиран со помош на својот добро познат Watson super ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365