Home » Tag Archives: креативни идеи

Tag Archives: креативни идеи

Мекдоналдс и Икеа пронајдоа инспирација во шокантниот потег на Бенкси

Кон крајот на минатата недела, познататиот уличен уметник Бенкси го шокираше светот кога неговото дело се “самоуништи”, само неколку секунди откако беше продадено во аукциската куќа Сотби за 1,3 милиони долари. Контроверзниот потег некои го критикуваа, а некои го пофалија, но не постои сомнеж дека овој потег беше револуционерен и ... Read More »

Идеата позади креирањето на мирис инспириран од новите производи на “Apple”

Првиот мирис кој произлегува од свежо отворена кутија на Apple е искуство кое на кое многумина од нас се радуваат. Но дали може да се креира формула која може да го долови тој мирис? Andrew Green  си дал за цел оваа мисија за доловување на овој мирис кога добил идеа ... Read More »

Четири нешта кои може да ги правите надвор од канцеларија, за да ви ја подобрат креативноста

  Најдобрите места за поттикнување иновативност се сите оние кои се надвор од канцеларијата. За да постигнат успех, бизнисите треба да бидат иновативни, а тоа бара креативно размислување. Поранешниот креативен директор, Џек Фостер кажал дека, идеите се “тркала кои водат до напредокот“, и предупредува дека без нив “стагнацијата царува“. “Никогаш ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365