Home » Tag Archives: лобирање

Tag Archives: лобирање

Технолошките компании потрошиле 64 милиони долари за лобирање во 2018 година

Во 2018 година, најголемите светски технолошки компании потрошиле на лобирање повеќе пари од кога било досега во историјата. Според извештајот објавен од страна на Ројтерс, најголем лобист минатата година беше Google, кој на оваа активност потрошил 21,2 милиони долари, што е најголемиот износ потрошен за оваа намена од 2012 година ... Read More »

Лобирањето како дел од ПР-от во Македонија

Лобирањето и ПР-от

Во едно скоро кафанско “оправање на државата“ во кое нормално неизбежен декор беа и муабетите за светските заговори против државава и европските лобисти кои…знаете.. “не саботираат“….се разви тема која во таква “инспиративна атмосфера“ поттикна муабет за лобирањето и лобистите кај нас. Сум пишувал и претходно на темава, но чинам не ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365