Home » Tag Archives: логоа

Tag Archives: логоа

Колку добро потрошувачите ги препознаваат врвните брендови?

Една студија спроведена од агенцијата Siegemedia откри дека многу Американци не можат точно да ги идентификуваат некои од најпознатите светски логоа Извор: wikibuy.blog Една студија, спроведена од агенцијата Siegemedia, се обиде да одговори на прашањето колку се препознатливи логоата на некои од врвните американски брендови, а резултатите што ги добиле, ... Read More »

Погледнете ги тајните пораки кои ги кријат логата на познатите компании

Како што Данците во една од рекламните кампањи на Кока-Кола успеаја во “личниот потпис” на овај светски бренд да остават и свој национален печат, своето знаме, така многу комапании со своето лого понекогаш испраќаат скриена порака Големите, светски познати компании не станаа лидери преку ноќ, нивниот пат кон успехот бил ... Read More »

Логоата на познатите брендови добија женски облик

Некои од најпознатите логоа во светот станаа поженствени благодарение на организацијата Creative Equals, во чест на Меѓународниот ден на жената Организацијата Creative Equals одлучи да го одбележи Меѓународниот ден на жената, нагласувајќи ја машката пристрасност во многу светски познати логоа, претворајќи ги нивните машки протагонисти во жени. Меѓу логоата што ... Read More »

Еволуцијата на 13 познати логоа

Погледнете како низ годините еволуирале логоата на некои од најпознатите светски брендови „Еден од најдобрите начини за да ги привлечете корисниците е да имате солидно, јасно лого“, се наведува во истражувањето на маркетинг агенцијата за истражување C+R. Но, како да одлучите дали треба да го промените своето лого? На некои ... Read More »

Колку е тешко да се нацрта лого на познат бренд според меморија?

Логоата на брендовите се најпознатите слики на нашето време. Но, испаѓа дека се навистина тешки за цртање доколку не се гледа во нив, како што покажа едно забавно истражување со наслов “Branded in Memory” на Signs.com. Некои од логоата се полесни за паметење и цртање од другите, што повторно го ... Read More »

Како графичките дизајнери ги коментираат логоата на Претседателските кандидати во САД

Со објавувањето на кампањата на Џон Касич во вторникот, бројот на претседателски кандидати на Америка за 2016 година се искачи на 21. И секој од нив се надева да се брендира себеси со уникатно лого. Логоата на кампањите на кандидатите нудат увид во она што кандидатите се надеваат дека ќе ... Read More »

Како би изгледале логоата на брендовите во социјализмот ?

Apple logo in communism

Порталот Identitet, направи една одлична компилација на преработки на логоата на дел од денешните најголеми светски брендови ако тие би функционирале во “социјалистичка ера“ :) Еве како би изгледале Apple, citybank, Кока-Кола, Дизни, Google и другите.. Извор: Identitet Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365