Home » Tag Archives: маркетинг директори

Tag Archives: маркетинг директори

50 најдобри маркетинг директори во светот според Форбс

Форбс направи листа од 50 најдобри маркетинг директори во светот кои ја редефинираа улогата на корпоративниот извршен директор одговорен за маркетинг и претставуваат се` што претставува оваа позиција и што ќе претставува во иднина. Со квалитативни истражувања, како и сознанијата на уредувачкиот сектор Форбс, на листата се наоѓаат 50 луѓе ... Read More »

Им се обраќаме на генералните менаџери на компаниите…..во врска со маркетингот е муабетов!

Како генерален директор на компанијата, најверојатно добро ги познавате  вашите производи, понуда на услуги како и целокупните планови за  раст внатре и надвор од неа. Но, дали знаете колку добро приказната за вашиот бренд позитивно и прецизно е перципирана и пренесена? Кога станува збор за она што навистина ја движи ... Read More »

Македонската маркетинг елита ја славеше креативноста

Повеќе директори на маркетинг агенции, сопственици на медиуми, маркетинг професионалци од компании, креативни и арт директори, дизајнери, продуценти, адвертајзинг фанатици и останати учесници и вљубеници во рекламната индустрија, саботата присуствуваа на првиот македонски настан официјално поддржан од најголемиот светски креативен фестивал – Cannes Lions. “Lions Talks“, настанот организиран од  Маркетинг365 и ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365