Home » Tag Archives: мастеркард

Tag Archives: мастеркард

McCann Загреб меѓу првите во светот започнува нова Mastercard платформа

“Започни нешто непроценливо”, е името на новата Mastercard глобална платформа која ги обединува различните активности на оваа голема меѓународна компанија, од развој на нови услуги до маркетинг комуникации. Движечката мисла зад новата визија е дека Mastercard инспирира и овозможува секој од нас да ја следи својата страст и да остави ... Read More »

MasterCard го објави својот нов визуелен идентитет

MasterCard има нов изглед, но и покрај тоа што можеби ви изгледа познато, тоа е така со намера. За прв пат после две децении, компанијата го објави своето ново лого и бренд идентитет. Креиран од дизајнерската компанија Pentagram, која беше заслужна и за новиот изглед на Verizon минатата есен, изгледот ... Read More »

Пјерлуиџи Колина како главен лик во новата реклама на MasterCard

Најпопуларниот фудбалски судија на сите времиња, Пјерлуиџи Колина е главниот лик во новата реклама на MasterCard, еден од главните спонзори на Лигата на шампиони во фудбал.  Две “маалски” екипи се сретнаа на терен во Турција во меч кој требаше да биде ист како и повеќето што претходно ги имаат одиграно. ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365