Home » Tag Archives: медиа закуп

Tag Archives: медиа закуп

#AgencyReport18: Алармантна состојба во агенциите за закуп на медиуми во Србија!

Порталот Маркетинг мрежа, денес ги објави резултатите од истражувањето на агенциите за закуп на медиуми и програмирање на планот за огласувањето во Србија, а во рамките на студијата Agency Report. Во рамките на оваа група на агенции, Direct Media, со години, е убедливо на првото место на ранг листата по ... Read More »

Фејсбук лансираше алатка со која ќе ги таргетира ТВ огласувачите

Фејсбук воведе неколку нови начини за купување на огласувачки простор и мерење на ефективноста на кампањите на мобилните уреди. Со стартот на Advertising Week во Њу Јорк, социјалната платорма Фејсбук го претстави Total Rating Point (TRP) начинот на купување со кој ќе им овозможува на огласувачите да ја користат метриката за ... Read More »

Пад на закупот на медиски простор во хрватските медиуми

(РЕГИОН) – Хрватското здружение за деловни комуникации (HURA)ги објави податоците за инвестициите во закупот на медиски простор за 2013 година. Иако падот на вложувањата и понатаму продолжува, во 2013-тата тој тренд е ублажен, така што вкупно потрошениот волумен на закупот на огласен простор во медиумите во 2013 е помал за ... Read More »

Агенцијата Универзал Медиа стана регионален медиа партнер на L’Oreal Adria-Balkan

После шестмесечниот обемен тендерски процес, водечката светска козметичка компанија L`Oreal, за свој регионален медиски партнер ја избра агенцијата Universal Media (UM). L`Oreal ја избра Универзал Медиа за медиски партнер за пазарите на кои L`Oreal Adria-Balkan работи, вклучувајќи ја тука и Македонија. L`Oreal во периодот за избор на агенција бараше најадекватен ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365