Home » Tag Archives: мобилен маркетинг

Tag Archives: мобилен маркетинг

Како компаниите користат мобилен маркетинг за подобрување на своето работење (Инфографик)

Една од карактеристиките на константно мобилните корисници е фактот што до нив може да се допре било кога и било каде. Погледнете како некои брендови го користат овај факт Извор: App Geeks Технолошките иновации неуморно и незапирливо го менуваат светот во кој живееме, а никаде тоа не е поочигледно од ... Read More »

Мобилното огласување ќе достигне 72% од вкупното дигитално огласување во наредниве 4 години

Ако се верува на најновото истражување на eMarketer, инвестициите во мобилно огласување во наредниве 3-4 години вртоглаво ќе пораснат и ќе доминираат во целокупниот микс на дигитален маркетинг учествувајќи со најголем процент. Во 2015 година, инвестирањето во моблни реклами во САД ќе се зголеми за неверојатни 50%, достигнувајќи бројки од 28 ... Read More »

Приходите од мобилно огласување изнесуваат 14,6 милијарди евра

Приходите од мобилното огласување во 2013 година достигнаа 14,6 милијарди евра на глобално ниво, известува IAB Europe. Најголем раст е забележан во Јужна Америка – дури 215% во однос на претходната година, потоа Северна Америка со раст од 122%, додека пак Европа е на третото место со раст од 90%. ... Read More »

Иднината е во мобилните комуникации

“European Communication Monitor (ECM)”, најопсежното истражување од областа на односите со јавноста, кое осма година по ред го спроведуваат Европската асоцијација за образование и истражување на односите со јавноста и Европската асоцијација на директори на комуникација, со поддршка на агенцијата Ketchum, покажа дека комуникациските експери ги сметаат мобилните комуникации како ... Read More »

Мобилното огласување за прв пат поголемо од огласувањето во печатани медиуми

Мобилното огласување во UK продолжува значително да расте и се очекува да порасне за околу 90% оваа година достигнувајќи 3,53 милијарди американски долари (во 2013 изнесуваше 1,86 милијарди) објави деновиве eMarketer како информација од нивното неодамнешно истражување. Проценките се дека до 2018 година, мобилното огласување ќе достигне речиси една-третина (35,5%) ... Read More »

Таргетирано огласување со SunWireless Advertising сервисот

SunWireless во Македонија е присутен со повеќе од 550 хотзони меѓу кои неколку екстра атрактивни локации како Аеродромите на ТАВ во Скопје и Охрид, дел од најпознатите хотели во Републиката, сите студентски домови, арената “Борис Трајковски“, Аква Паркот, Автобусите на ЈСП, Автобуската станица, најпознатите кафичи и ресторани, главните улици и плоштадите во 17 ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365