Home » Tag Archives: музеј

Tag Archives: музеј

Салвадор Дали „вратен“ од мртвите со помош на вештачка интелигенција

Соодветно на неговиот стил, господарот на надреализмот Салвадор Дали се „врати“ од мртвите за да ја одбележи 30-годишнината од својата смрт во новата кампања „Дали живее“ (Dali Lives). Со употребата на вештачка интелигенција, музејот „Дали“ од Флорида и агенцијата Goodby, Silverstein & Partners (GSP) создадоа инсталација преку која самиот легендарен ... Read More »

Апликација која ве спарува со вашиот двојник од светот на уметноста

На крајот од секоја година се осврнуваме врз оние работи кои ја одбележаа и оставија значајна трага. Кога се во прашање дигиталните и интегрирани кампањи, своја трага секако остави апликацијата на Google преку која може да го најдете својот двојник во светот на уметноста – прикачувате селфи и потоа апликацијата ... Read More »

Музеј кој ги чува заборавените звуци

Во светот, постојат безброј видови на музеи, од оние класичните каде што можете да погледнете слики, скулптури и инсталации, па сѐ до оние необичните. Еден таков необичен музеј е онлајн “музејот” кој е посветен на зачувување на звуците. Старите објекти и технологии веќе се наоѓаат во некои музеи, но она ... Read More »

Отворен центар за современа уметност “Арт Скопје“

Во зградата на бизнис центарот „Орка Холдинг“ се отвори Центарот за современа уметност – „Арт Скопје“. По повод отворањето беше претставена изложбата насловена како Долгиот Пат на Пандора Апостолоска Саздовска и Сашо Саздовски и истата ќе трае до 28 февруари следната година. Изложбата се реализира во рамките на непрофитната програма ... Read More »

Ако Фејсбук постоеше во 1914

DDB Париз во склоп на нивниот ангажман за Museum of the Great War (Historial de la Grande Guerre) ја работеа кампањата “Facebook 1914“ каде преку ФБ профилот на Leon Vivien секојдневно ја “доловуваа“ атмосферата од периодот за време на Првата светска војна. На профилот  со месеци секојдневно се објавуваа историски содржини кои Leon Vivien, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365