Home » Tag Archives: награда

Tag Archives: награда

Прогласени победниците на единаесеттото издание на White Square

Под слоганот „Your Moment is Now“, во главниот град на Белорусија, Минск, се одржа единаесеттото издание на најголемиот меѓународен креативен фестивал во Централна и Источна Европа – White Square. На овогодишното издание на White Square се пријавиле вкупно 1019 кампањи од 32 држави, во седум различни главни категории: Creativity, Branding, ... Read More »

Официјално доделена наградата Автомобил на годината за Ford Focus

Вчеравечер и официјално беше доделена наградата Автомобил на годината на новиот Ford Focus во Македонија. На ексклузивен настан под мотото “The Focus Experience” кој се одржа во хотелот Александар Палас, наградата ја додели претседателот на Националното жири за избор на „Автомобил на годината во Македонија“, Горан Антевски а во име ... Read More »

Пивара Скопје – лидер во постигнување на целите на одржлив развој

Пивара Скопје ја доби годинешната награда „Предводници на Целите за одржлив развој“ на Обединетите Нации. Со наградата која се доделува во рамки на Проектот „Градење меѓусекторски партнерства за одржлив развој“, што го финансира Европската Унија, а го спроведува организацијата „Конект“, се потврдува лидерската улога на Пивара Скопје и нејзиниот долгогодишен ... Read More »

Цементарница УСЈЕ добитник на наградата Компанија предводник на целите за одржлив развој 2019

Цементарница УСЈЕ е добитник на наградата „Компанија предводник на целите за одржлив развој 2019“ од проектот „Градење меѓу-секторски партнерства за одржлив развој“, финансиран од ЕУ, а спроведуван од невладината организација „Конект“. Ова признание УСЈЕ го добива за своите активности во спроведувањето на принципите на Глобалниот договор на Обединатите нации (UN ... Read More »

Катерина Хаџи-Ангелеска Начевска добитничка на признанието PRO PR Awards

Организацискиот одбор  на PRO PR конференцијата, во склоп на која делува и Комисијата PRO PR Awards,  денес ги објави имињата на добитниците на признанијата PRO PR Awards во категориите PRO PR Vision City, PRO PR Vision Manager и  PRO PR Awards. PRO PR Vision City е наменета за градот во земјата ... Read More »

Пивара Скопје ја доби наградата за корпоративно волонтирање за 2018 година

По повод 5. Декември – Меѓународниот ден на граѓанскиот активизам и волонтеризам, Пивара Скопје доби значајно признание за коропративно волонтирање за 2018-та година, за успешната реализација на едукативниот проект „За безбедни и здрави школски денови “. Наградата ја доделува Советот за волонтерство на Општина Битола, во соработка со УСАИД Македонија. Инаку, ... Read More »

Наградата Cannes LionHeart оваа година му припадна на Пол Полман, извршниот директор на Унилевер

Cannes Lions го наградува извршниот директор на Унилевер, за неговиот придонес за вградување на целите на одржливоста во работењето на Унилевер Меѓународниот фестивал на креативноста Cannes Lions објави дека Пол Полман, извршниот директор на Унилевер, ќе биде награден со наградата Cannes LionHeart оваа година, со што му оддава признание на ... Read More »

Злато за кампањата #Несакана на Европскиот самит McCann Worldgroup 2018

Кампањата #Несакана освои злато на Европскиот самит McCann Worldgroup 2018 во Барселона, во категоријата “Чувство за итност”. Оваа награда се доделува само на исклучителни кампањи со кои се докажува дека агенцијата го разбира динамичното темпо на работа и променливата средина во кои никогаш не било  поважно да се обезбедат брзи ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365