Home » Tag Archives: огласи

Tag Archives: огласи

Македонскиот тутун и светскиот адвертајзинг

Сигурен сум дека многу од вас ја слушнале или прочитале информацијата дека македонскиот тутун претставува еден од најквалитетните во светот. Овој податок им бил познат и на голем број на луѓе од различни земји во светот, дури и пред повеќе од 100 години за што сведочат одредени статии во весници ... Read More »

Фејсбук го преценува бројот на корисници на кои им ги прикажува огласите

Минатата година огласувачите на Фејсбук ги налути веста за тоа дека оваа социјална мрежа го преценува бројот на прегледи на постaвените видео содржини, а сега приказната се повторува со бројот на корисници до кои наводно Фејсбук може да досегне Споредувањето на податоците на Фејсбук со официјалните статистики во некои поголеми ... Read More »

Фејсбук ги шири огласите и надвор од својата мрежа

Фејсбук ќе започне да ги следи и оние кое не се корисници на оваа социјална мрежа за да им прикажува што подобро таргетирани огласи. Измината недела Фејсбук најави офанзива на пазарот на интернет огласувањето која не е тесно поврзана со оваа друштвена мража.  Како што наведува WSJ, компанијата на Зукерберг на ... Read More »

Херберт Пратер: После автоматизацијата на закупот, ќе се автоматизираат и огласите

Во пресрет на Programmatic Day, првата конференција во регионот на тема програматски закуп на медиуми, за ова своевидно редефинирање на начинот на кој се закупува огласен простор, тимот на хрватскиот портал Netokracija разговараше со Херберт Пратер, раководител на дигиталните операции на маркетиншката групација Dentsu Aegis Network за Австрија, Швајцарија и Јадранот. Херберт ... Read More »

Реклами кои ги слушаш додека спиеш :)

реклами, автобус, воз, стакло, Маркетинг365

Адвертајзерите влегоа во нашите глави….и тоа буквално ! :) Знаеме дека наша “работа“ хмм.. да… “работа“ …е да се обидуваме да “влеземе“ во главата на потрошувачите, па што велите на можноста тоа “…влеземе во главата“ да го направиме буквално ? По се изгледа дека за скоро време ќе можеме… откако ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365