Home » Tag Archives: огласување (page 3)

Tag Archives: огласување

Правни предизвици во огласувањето – што ги чека агенциите?

Правни предизвици во огласувањето – што ги чека агенциите? Иако 2017 година само што започна, во Брисел се одвиваат низа правни битки околу круцијалните документи кои наредната деценија ќе го одредат огласувањето во Европа. Регулаторниот притисок никогаш не бил поголем, а огласувањето е пред големи промени. Европската комисија подготвува предлог ... Read More »

Magna: Светската индустрија на огласување бележи најголем раст од 2010 година

Во својот последен извештај за глобалниот пазар на огласување, Magna –истражувачка агенција во рамките на IPG Mediabrands во чијшто состав работи и агенцијата UM, истакнува дека светската индустрија на огласување во 2016 година достигнала 460 милијарди евра, со пораст од 5,7 %. Извештајот открива дека токму 2016 година бележи најголем ... Read More »

Седум нешта кои ќе ве натераат да размислите пред да стартувате кампања преку Google Ads

Банерите кои со посредство на платформата на Google се појавуваат на странските сајтови се реална можност за одредени адвертајзери кои сакаат да пенетрираат на пошироко пазарно подрачје, да допрат до поширока популација и да се обидат да го претстават својот производ на клиенти кои можеби ги нема на македонските портали. ... Read More »

Дали веруваш во судбина?

Шпанската рекламна агенција Shackleton ја бранува светската маркетинг јавност со одличната реклама за играта на среќа EuroMillions проследена со феноменална нарација која уште еднаш покажува како добрите приказни можат да се претворат во одлични реклами. Рекламата ја следи приказната на еден брачен пар, почнувајќи со сцена како сопругот дознава дека се ... Read More »

Twitter претстави нов интерактивен адвертајзинг формат

Твитер претстави нов интерактивен адвертајзинг фромат кој ќе го носи името Conversational ads. Со него, огласувачите ќе можат да комбинираат видеа, анкети и хаштагови, а корисниците ќе имаат можност да споделуваат спонзорирани публикации со персонализирана порака. Од Twitter велат дека новиот формат “ќе ја направи итеракцијата помеѓу брендовите и потрошувачите ... Read More »

Кои се најефективните адвертајзинг формати на денешницата?

Ново истражување на Nielsen покажува кои адвертајзинг формати се со најмногу и најмалку доверба кај потрошувачите Довербата е многу важен фактор за успех во адвертајзингот и воопшто маркетингот. Ако некому не му верувате, обично не ги прифаќате нивните совети, додека пак, ако некој предложи нешто и верувате на неговиот суд, ... Read More »

Скрин Медиа прогласена за национален победник за Македонија на European Business Awards 2015/16

Скрин Медиа е прогласена  за Национален Победник, преставувајќи ја Македонија на European Business Award 2015/16, во категоријата “Elite Award for Growth Strategy of the year” Како Национален Победник, Скрин Медиа ќе продолжи во следната фаза од натпреварувањето , кога ќе бидат прогласени десетте најуспешни компании кои ќе ја добијат „ ... Read More »

Кои македонски радио станици остваруваат најголеми приходи од реклами?

Во последната анализа на АААВМУ за пазарот на аудио и аудио-визуелни медиумски услуги во Република Македонија во 2014 година беше презентиран податокот дека македонските комерцијални радио-станици вкупно оствариле вкупни приходи во износ од 158.32 милиони денари. Околу 45,86% од овој износ биле приходите на четирите радиостанци на државно ниво, 32,77% приходите на регионалните ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365