Home » Tag Archives: огласување (page 4)

Tag Archives: огласување

Запрен падот на вложувањата во огласувањето во хрватските медиуми

(РЕГИОН) – HURA ги објави податоците за промените на шестгодишниот тренд на пад на инвестициите во огласувањето во медиумите. Најголем раст забележа интернет огласуваањето Спрема податоците на Хрватското здружение на организации за деловно комуницирање (HURA) во 2014 година огласувачите преку закуп на огласувачкиот простор во хрватските медиуми инвестирале  1.408.000.000 куни ... Read More »

Претставено жирито за BalCannes 2015

Изборот на најдобрите рекламни проекти во регионов, меѓу сите пријавени проекти на BalCannes, и оваа година ќе биде направен од жирито кое го сочинуваат угледни регионални професионалци кои претставуваат медиуми кои одблиску ја следат маркетинг индустријата. Оваа година со жирито ќе претседава Борис Ефтимовски, основач на македонскиот маркетинг портал Маркетинг365 и ... Read More »

Објавен AdEx извештајот за online пазарот во Србија

(РЕГИОН) – Пред неколку дена го пренесовме податокот дека  огласувачите во Србија во текот на 2014 година инвестирале околу 18,16 милиони евра во online огласување кој беше соопштен од претседателот на УО на ИАБ Србија за време на конференцијата Digital Day 2015 која се одржа во Белград. Вчера и официјално беше презентиран целиот AdEx извештај за online ... Read More »

“Драма во такси” во финалето на Њујоршкиот адвертајзинг фестивал

Кампањата “Драма во такси“ на агенцијата McCann Белград влезе во финалето на еден од најпрестижните адвертајзинг фестивали кој се одржува во Њујорк. “Драма во такси“ е единствена кампања од регионот на бивша Југославија која е пласирана во финалето на овој фестивал, обезбедувајќи си место во категоријата Социјални медиуми и вирален ... Read More »

Вработените во секторот маркетинг се најплатени во Македонија

Државниот завод за статистика го објави извештајот за  просечно исплатените месечни нето-плати по вработен, за октомври 2014 година. Вработените во маркетингот  се најплатени  на пазарот во Република Македонија. Според податоците на државната статистика,  месечно заработуваат во просек по 49.479 денари.  Во однос на октомври минатата година, платите во овој сектор се зголемиле ... Read More »

Дигиталното огласување ќе го достигне она на ТВ во 2019 година

Глобалните буџети за дигитално огласување ќе се израмнат со буџетите за ТВ реклами во 2019 година. Главниот boost ќе го направат кампањите на мобилни уреди и социјалните мрежи. Растот на дигиталниот пазар во наредната 2015 година ќе достигне 163 милијарди долари (или 30% учество во вкупниот адвертајзинг колач), покажуваат податоците на истражувачката ... Read More »

HURA го донесе новиот Кодекс за огласување и деловно комуницирање

Новиот Кодекс, низ подрачјето на интерактивно деловно комуницирање, стави акцент и на подрачјето на заштита на околината и означување на производот (РЕГИОН) –  Хрватското здружение за деловно комуницирање (HURA),донесе нова верзија на Кодексот за огласување и деловно комуницирање, со цел негово усогласување со промените во практиката на деловната комуникација. Клучните ... Read More »

Се одржа панелот “Традиционални vs. Дигитални канали на комуникација“

Во средата во “Куршумли Ан“ во склоп на Skopje Design Week се оддржа панелот со наслов „Традиционални vs дигитални канали на комуникација“ под покровителство на Медиа Принт Македонија. Говорници на панелот беа Дејан Ѓорѓиевски, маркетинг и ПР-менаџер на „Порше Македонија“,  Александар Ивановски, маркетинг-координатор во МПМ, Ненад Ристовски медиа планер од ZenithОptimedia. Ленче Карпузовска, менаџер за ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365