Home » Tag Archives: огласување (page 8)

Tag Archives: огласување

Маркетинг за маркетинг индустријата !

Шпанија е веројатно една од земјите кои се најдоа најпогодени од рецесијата и глобалната економска криза. Еден од секторите кои значително беа погодени од неповолната економска клима, многу очекувано, беше и адвертајзинг индустријата. Како последица на сето тоа, нашите шпански колеги решија да не се жалат… туку овој предизвик да го ... Read More »

Рекламирање на градските автобуси во Скопје

Привлечноста за рекламирање на и во автобусите се должи пред сé на фактот што денес, автобусите претставуваат едни од најпопуларните и најнеопходни возила во јавниот транспорт на современиот градски живот. Благодарение на неговиот капацитет да пренесува голем број патници, лесниот пристап до високо населени урбани средини, но и на помалку ... Read More »

Пазарот на онлајн огласување во Европа забележа досега најголема вредност

маркетинг365

Ако се верува на извештајот на IAB Europe во однос на средствата кои за 2012 година се инвестираа во онлајн огласување, минатата година можеме да ја прогласиме за најуспешна досега. Имено, според AdEx Benchmark 2012 – водичот за потрошувачка за online огласување во речиси цела Европа (26 пазари да бидеме попрецизни), ... Read More »

Мобилниот адвертајзинг во UK во 2013 ќе порасне за 90% а во Македонија ситуацијата драстично поинаква

Денешен Гардијан во својата секција посветена на огласувањето и медиумите се осврнува на се поприсутниот тренд кој компаниите го употребуваат за да градат врска со клиентите, популарниот – мобилен адвертајзинг. Авторот сублимира податоци во кои изнесува претпоставка дека ако пазарот во 2012 год. севкупно го правеле некои 526 милиони фунти, ... Read More »

Истражување: Ефикасноста на видео рекламирањето

Факт е дека гледаноста на видеата расте рапидно на дневно ниво, а со тоа се зголемува и можноста за маркетерите да ги искористат видеата за рекламирање на производите и услугите кои се обидуваат да им ги “продадат“ на потрошувачите. Но,за сето тоа да биде успешно потребно е да е се ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365