Home » Tag Archives: океани

Tag Archives: океани

Впечатливи и вознемирувачки фотографии ја покажуваат суровата вистина за загадувањето на океаните со пластика

Загадувањето на океаните со пластика претставува растечка закана за животот во морето, што е впечатливо и вознемирувачко илустрирано со нова кампања Обичната пластична кеса можеби изгледа безопасна, но за некои може да донесе екстремно страдање – па дури и смрт. Илјадници животни во океаните се во таква опасност. Представувајќи ја ... Read More »

Адидас направи нови дресови за Реал Мадрид од рециклирана пластика од океаните

Се проценува дека секоја година во океаните завршува 12.7 милиони тони пластичен отпад, а Адидас сака барем малку да помогне во отстранувањето на истиот Адидас продолжи да го истакнува проблемот со пластичниот отпад во океаните, овој пат рециклирајќи пластичен отпад за да создаде нови дресови за Реал Мадрид. Новите дресови ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365