Home » Tag Archives: Општа регулатива за заштита на податоците

Tag Archives: Општа регулатива за заштита на податоците

Гугл има најмногу корист од Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR)

Пребарувачот најверојатно ги искористи своите предности и потребните ресурси за да обезбеди усогласеност со новите регулативи Извор: WARC Бројот на веб тракери кои делуваат во Европската унија по воведувањето на Општата регулатива за заштита на податоци (GDPR) се намали и до 31%, но новите истражувања покажуваат дека Google всушност добива ... Read More »

Светската федерација на огласувачи и IAB Европа издадоа упатства и насоки за GDPR

Светската федерација на огласувачи (WFA) и Бирото за интерактивно огласување  (IAB Europe) издадоа два корисни документи за GDPR (Општата регулатива за заштита на податоците), кои треба да им послужат на агенциите како насоки и упатства Светската федерација на огласувачи (WFA) во соработка со Здружението на холандски огласувачи, подготвија образец на ... Read More »

Големите технолошки компании сè уште не се целосно усогласени со Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR)

Големите технолошки компании како што се Гугл, Фејсбук и Амазон и понатаму користат многу нејасни термини и не обезбедуваат доволно информации за тоа како може целосно јасно да се разбере што точно прифаќаат корисниците Во пресрет на влегувањето во сила на Општата регулатива за заштита на податоците, малите и големите ... Read More »

Влијанието на Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR) врз e-mail маркетингот

Иако оние кои во рамките на своето работење користат е-меил маркетинг се плашат од последиците што GDPR регулативата може да ги предизвика, експертите уверуваат дека сепак, тоа нема да значи крај на овој начин на рекламирање. Поточно, корисниците со години, бесплатно, често без да знаат за тоа, им ги даваат ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365