Home » Tag Archives: оскар

Tag Archives: оскар

Искри на гордост за McCann Подгорица – филмот ,,Искра” во Холивуд

Жанровскиот филм, за нашето говорно подрачје во последните години беше прилично запоставен, па ,,Искра”, која по жанрот е трилер, од страна на критичарите е прифатен како ,,филмско освежување“. Дејството се одвива истовремено во три временски текови, кои се вешто испреплетени на интригантен, напнат и возбудлив начин. Приказната го следи Петар, ... Read More »

Her Oscar – движење кое бара еднаква застапеност на половите при номинација на филмовите за Оскар

Само 4% од филмовите наградени со највисоки почести во изминатите 13 години се во режија на жени, а тие се недоволно застапени на сите нивоа, со само 22% од продуцентите, 11%  од сценаристите, 7% од режисерите и 1% од композиторите Движењето #MeToo глобално станува се` посилно и се` повеќе жени преземаат одговорност ... Read More »

Цената на рекламите за време на “Оскар” достигна историски максимум

Доцна синоќа и утрово по македонско време се одржа овогодинешното доделување на најрелевантните филмски награди – ОСКАРИТЕ кои ги доделува Американската филмска академија (погледнете ги сите добитници ТУКА) а цената на рекламите за време на настанот забележаа историски највисоки 1,95 милиони долари за 30 секунди, што претставува речиси 8% поскапа цена отколку ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365