Home » Tag Archives: паметни телефони

Tag Archives: паметни телефони

Тел Авив постави т.н.“зомби семафори“ на печашките премини

Паметните телефони се инкорпорирани во глобалната култура, а препознавањето на потенцијалот кои го поседуваат за одвлекување на вниманието и повредите кои се последица на тоа, се постојана грижа на јавните органи. Нашите погледи често се насочени надолу кон телефоните додека се движиме, што не е добро на било кој начин. ... Read More »

Глобалниот пазар на паметни телефони во 2018 година достигна вредност од 522 милијарди долари!

Глобалниот пазар за паметни телефони се зголеми за 5% во 2018 година, достигнувајќи вкупен промет од 522 милијарди долари со што го потврди својот статус како еден од најважните уреди во сегментот на технички производи за широка потрошувачка. Сепак, побарувачката за паметни телефони минатата година падна, па во 2018 година, ... Read More »

Дали Титаник би потонал? Дали Ева би го пробала забранетото јаболко?Погледнете што би се случило доколку би постоеле паметните телефони

Агенцијата одлучи да замисли каква би била историјата на светот кога во некои преломни моменти би постоеле паметните телефони Каде и да се свртиме денес, можеме да најдеме вести и истражувања за негативните влијанија на мобилните телефони врз нашите животи, но и врз човештвото како целина. Телекомуникациската компанија Three од ... Read More »

Како жените ги користат своите паметни телефони

Tелефоните денес не се само за комуникација Американскиот магазин Adweek подготви интересен инфографик за начинот на кој жените денес ги користат паметните телефони. Сите знаеме дека дека паметните телефони денес имаат многу повеќе примени отколку самата комуникација, а истражувачката компанија PopSugar Insights сакаше да ги истражи начините на кои жените ... Read More »

Паметни телефони ќе користат дури 66% од корисниците во 2018 година

Во 2018 година, 66% од луѓето во 52 земји* ќе поседуваат паметен телефон, споредено со 63% во 2017 година и 58% во 2016 година, според Предвидувањата за мобилното рекламирање Mobile Advertising Forecasts 2017 објавено денес од медиската агенција Зенит (Zenith). Брзата експанзија на паметни телефони низ светот, која го трансформираше ... Read More »

Колку долго можете да издржете без нотификациите на вашиот мобилен телефон?

Паметните телефони во поново време станаа неизбежен дел од нашето секојдневие и без нив денес тешко можеме да го замислиме животот Вообичаена слика на улиците, во јавниот превоз, во чекалните е луѓето да се „нурнати“ во екраните на своите паметни телефони. Колку денес луѓето се зависни од паметните телефони, покажуваат ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365