Home » Tag Archives: пари

Tag Archives: пари

Медиумите имаат обврска да исплатат К-15 на своите вработени

pari

Работодавачите имаат обврска да им исплатат регрес за годишен одмор, познат како К-15, на сите вработени во медиумите, потсетуваат од Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници. – Оваа обврска на работодавачите произлегува од колективниот договор за приватниот сектор од 2015 година и изнесува минимум 9.610 денари. Регресот за годишен ... Read More »

Во иднина нашиот идентитет ќе биде доволен за плаќање

Футурологот Дејвид Бирч е еден од најголемите светски авторитети на темата „плаќање“.  Financial Brand го има прогласено за еден од десетте највлијателни експерти во банкарството, а списанието Total Payments го смета за највлијателниот европски коментатор за иднината на плаќањето. Советник е на најголемите финансиски организации за прашања поврзани со електронските ... Read More »

Колку пари се плаќа на инфлуенсерите за еден пост на Фејсбук/Твитер/Инстаграм?

Истражувачите на Rakuten Marketing и Morar Consulting разговараa со 200 британски огласувачи кои работат на проекти со инфлуенсери и заклучија дека брендовите се спремни да платат околу 12% повеќе за Facebook промоција отколку за YouTube. Неодамнешното истражување на агенциите Rakuten Marketing и Morar Consulting покажа дека некои британски брендови се спреми ... Read More »

Македонците ги зафати манија за кликање реклами со која очекуваат брза заработка

Многу млади луѓе во последно време кликаат реклами на американски, португалски, шпански сајтови со надеж за брза и добра заработка. Претежно се тоа невработени луѓе, кои дневно одвојуваат од 5 минути до неколку часови за кликање на реклами.  Раскажуваат дека треба да се вклучат  уште најмалку 8 други луѓе и ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365