Home » Tag Archives: пешаци

Tag Archives: пешаци

Тел Авив постави т.н.“зомби семафори“ на печашките премини

Паметните телефони се инкорпорирани во глобалната култура, а препознавањето на потенцијалот кои го поседуваат за одвлекување на вниманието и повредите кои се последица на тоа, се постојана грижа на јавните органи. Нашите погледи често се насочени надолу кон телефоните додека се движиме, што не е добро на било кој начин. ... Read More »

Амнести Интернешнл со кампања против раздвојувањето на бегалските семејства

Според актуелните закони на Обединетото Кралство, бегалските деца кои добиле азил во државата немаат право да ги земат и своите родители, односно доколку пар родители добиле азил во земјата, тие не можат да ги земат и своите деца постари од 18 години. Хуманитарната организација Амнести Интернешнл започна иницијатива и петиција ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365