Home » Tag Archives: пивара скопје

Tag Archives: пивара скопје

Вработените од Пивара Скопје на заедничко книжевно матине со младите од СОС Детско село

Вработените од Пивара Скопје и младите од СОС Детско село, на заедничко дружење, со низа активности, го одбележаа годинешниот Меѓународен ден на жената – 8-ми Mарт. „Среќни сме што повторно имаме можност на овој начин да го одбележиме денот посветен на зацврстување и унапредување на улогата на жената во општеството. ... Read More »

Дан Тимотин е новиот генерален директор на Пивара Скопје

Од 1. март 2019 нов генерален директор на Пивара Скопје е Дан Тимотин. Тој на оваа функција доаѓа по Владимир Косијер, кој заминува на нова раководна позиција во системот на  Coca-Cola HBC, како менаџер за продажба за Русија. Новиот генерален директор на Пивара Скопје, Дан Тимотин е искусен менаџер кој ... Read More »

Пивара Скопје – лидер во постигнување на целите на одржлив развој

Пивара Скопје ја доби годинешната награда „Предводници на Целите за одржлив развој“ на Обединетите Нации. Со наградата која се доделува во рамки на Проектот „Градење меѓусекторски партнерства за одржлив развој“, што го финансира Европската Унија, а го спроведува организацијата „Конект“, се потврдува лидерската улога на Пивара Скопје и нејзиниот долгогодишен ... Read More »

Најавена прославата за 95 години СКОПСКО

Неизоставен дел од најновото издание на популарното шоу „Златна Бубамара“ беше и еден од најпознатите домашни брендови – СКОПСКО, кој оваа година прославува 95 години. Во оваа прилика „Златна Бубамара“, на препознатлив и уникатен начин, честитајќи ја годишнината, потсети зошто веќе 95 години СКОПСКО е составен и неизбежен дел од ... Read More »

Уште една волонтерска акција на вработените од Пивара Скопје во СОС Детско Село

Во екот на новогодишната магија за споделување радост и среќа со најмилите, жените вработени во Пивара Скопје повторно го посетија СОС Детско Село Македонија. На заедничкото дружење, децата од СОС Детско село и волонтерките од Пивара Скопје, во топла и весела атмосфера, подготвуваа традиционални новогодишни колачиња. Ова е втора акција ... Read More »

Пивара Скопје ја доби наградата за корпоративно волонтирање за 2018 година

По повод 5. Декември – Меѓународниот ден на граѓанскиот активизам и волонтеризам, Пивара Скопје доби значајно признание за коропративно волонтирање за 2018-та година, за успешната реализација на едукативниот проект „За безбедни и здрави школски денови “. Наградата ја доделува Советот за волонтерство на Општина Битола, во соработка со УСАИД Македонија. Инаку, ... Read More »

Пивара Скопје лансираше дигитална платформа за едукација на млади за полесно вработување

Надградба на програмата „Вештини за успех“ Пивара Скопје креираше нова дигиталната платформа која ќе им овозможи на дополнителен број млади невработени лица, особено на оние што живеат во надвор од Скопје, по електронски пат, да ја  поминат бесплатната обука од програмата „Вештини за успех“ и на таков начин да стекнат ... Read More »

Пивара Скопје и Министерството за здравство го отворија првото Роса школо за родителство во Поликлиниката „Јане Сандански“ во Скопје

Во рамките на партнерскиот проект на Пивара Скопје и Министерството за здравство, денес официјално беше отворено првото Роса школо за родителство во Поликлиниката „Јане Сандански“ во Скопје. На денешната прес-конференција беше најавено отворање и на уште две Роса школи за родителство до крајот на годината, и тоа во Општата болница ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365