Home » Tag Archives: податоци

Tag Archives: податоци

Фејсбук ќе ве извести кој ги искористил вашите податоци за реклама

Новата алатка на оваа социјална мрежа ќе му овозможи на секој корисник независно од огласувачите, да го види името на компанијата која ги испратила неговите податоци до огласувачите за целите на персонализиран маркетинг. Фејсбук воведува дополнителни чекори со кои планира да ги спречи компаниите од безобзирно користење на корисничките податоци ... Read More »

Повеќето корисници на Фејсбук не знаат дека платформата ги следи и користи податоците за нивните интереси

Pew Research Center откри дека една третина од корисниците на оваа социјална мрежа се недоволно информирани за она што се случува со нивните податоци и како тие се користат Иако Фејсбук неодамна во неколку наврати се најде во фокусот на вниманието на медиумите, поради начинот на кој ги користи достапните ... Read More »

Случај Кембриџ Аналитика: Податоци од Фејсбук злоупотребени за изборни резултати?

Дел од корисниците на Фејсбук, особено оние кои имаат отворен профил и објавуваат голем број на приватни информации и фотографии на оваа мрежа, често велат дека не се загрижени за она што компанијата знае за нив, бидејќи врз основа на објавените податоци не може да им направат ништо, а тие ... Read More »

Неколку бројки од 52 издание на Супер Боул натпреварот

Вредноста на огласувањето за време на 52 издание на Super Bowl натпреварот, достигна вкупно 414 милиони долари, што е најголема бројка досега за еден натпревар со регуларно траење Со крајот на Супер Боул лудилото, индустријата започна со исфрлање разни видови на бројки и податоци за овој празник на американскиот фудбал, ... Read More »

Новата верзија на Facebook IQ ви овозможува брзо и лесно пребарување на податоци додека сте во движење

Facebook IQ ја претстави својата нова верзија “Insights to Go”, наменета за брзо пребарување на податоци додека сте во движење. За да ви помогне полесно да најдете тоа што барате, Insights to Go содржи алатки за пребарување, филтрирање и симнување на податоци. Со Insights to Go можете да најдете се’ ... Read More »

Twitter објави нови алатки кои ја спречуваат злоупотребата на податоци

Twitter најави дека има намера да го ограничи степенот на злопупотреба на мрежата. Ови новости доѓаат по големите критики околу злоупотреба на неговата платформа и неуспехот да пронајде купувач по бројните гласини кои се шират со месеци. Twitter најави 3 големи главни измени кои ќе бидат промовирани во следните неколку ... Read More »

Coca-Cola и Pepsi губат млади фанови според податоците од најновото истражување на Connexity 

“Битката” помеѓу Coca-Cola и  Pepsi штотуку ги доведе двата големи бренда на заедничко рамниште. Фановите на двата брренда се сосема различни во однос на образование и политичка насоченост, но двата бренда имаат поголем дел постари фанови во согласност со податоците од најновото истражување на е-комерц и провајдерот за потрошувачка аналитика Connexity. ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365