Home » Tag Archives: политичко рекламирање

Tag Archives: политичко рекламирање

Фејсбук ги заострува правилата за политичко рекламирање

Фејсбук соопшти дека ги заострува барањата за политичко рекламирање во пресрет на изборите во Европската Унија Овај гигант на социјални медиуми во соопштение наведе дека уште повеќе ги заострува правилата со цел да се спречи странско мешање и да се зголеми транспарентноста пред гласањето за Европскиот парламент во мај. Компанијата ... Read More »

Google ќе бара потврда на идентитетот за политичко рекламирање

САД очекуваат избори за Конгресот на есен, што е можност и Google да му се придружи на Фејсбук во напорите да се спречи ширењето на лажни вести. Во таа прилика, компанијата од Mountain View одлучи во одредена мера да ги измени своите правила, односно политиката поврзана со прашања на транспарентноста. ... Read More »

Oд недела влегува во сила забраната за емитување платено политичко рекламирање

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги известува сите медиуми дека во недела, 20 декември 2015 година, во 00:00 часот, настапува забрана за емитување платено политичко рекламирање на програмите на радиодифузерите, во печатените медиуми и во електронските медиуми (интернет портали). Забраната е пропишана во член 82 став 1 од ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365