Home » Tag Archives: порака

Tag Archives: порака

Најк постави огромен билборд на Јувентус стадионот со порака за Кристијано Роналдо

Најк ја поканува фудбалската ѕвезда на нови победи во оваа кампања од агенцијата Wieden & Kennedy Амстердам Најголемиот трансфер во светскиот фудбал оваа година несомнено е преминот на Кристијано Роналдо од Реал Мадрид, каде што помина девет години во италијанската лига и Јувентус. Италијанците имаат големи надежи за својата нова ... Read More »

6 причини зошто B2B компаниите треба посебно да инвестираат во PR

Business-to-business  компаниите во денешно време се соочуваат со зголемени борби во продажбата, би се рекло непознати за B2C светот. B2B компаниите не само што ги продаваат своите производи и услуги, тие продаваат репутации, врски, предлози и дополнителни производи…..па потребата да инвестираат во ПР е повеќе од очигледна за повеќето…за оние ... Read More »

Заборавете на ‘’4P’’на маркетингот, време е да обрнете поголемо внимание на 4М маркетинг миксот

Пред 56 години, E. Jerome McCarthy го креирал концептот за 4P односно четирите елементи на маркетинг миксот :производ, цена, пазар и промоција. Кога ќе го погледнете овој концепт денес, производот сеуште останува појдовната точка од која започнува секој маркетинг микс, но затоа пак преостанатите 3P функции започнаа да го губат ... Read More »

6 Марфиеви закони на комуникацијата

Пред неколку дена читајќи едно дело на Сем Блек за “Односите со јавноста“ наидов на една негова статија која го раскажува искуството на професорот Osmo A. Wiio од универзитетот од Хелсинки, во која , професорот Wiio се забавува и ја игра улогата на “адвокат на ѓаволот“ формулирајќи алтернативни комуникациски закони во спротивност на утврдените поставки. Професорот Вио објаснува дека ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365