Home » Tag Archives: потврда на идентитет

Tag Archives: потврда на идентитет

Google ќе бара потврда на идентитетот за политичко рекламирање

САД очекуваат избори за Конгресот на есен, што е можност и Google да му се придружи на Фејсбук во напорите да се спречи ширењето на лажни вести. Во таа прилика, компанијата од Mountain View одлучи во одредена мера да ги измени своите правила, односно политиката поврзана со прашања на транспарентноста. ... Read More »

Кинеските корисници на интернет веќе нема да можат да објавуваат анонимно

Почнувајќи од 1 октомври, корисниците на интернет од Кина ќе мора да го потврдат својот идентитет, дури и кога коментираат на објави, со цел да се спречат анонимните коментари. Најновото правило е последно од низата промени воведени од владата, со цел да ја зајакне контролата над користењето на интернет во ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365