Home » Tag Archives: потрошувачи

Tag Archives: потрошувачи

Редефинирање на ценовната сензитивност:“Финансиски логични”–нова категорија на потрошувачи

Агенцијата Инсајдер ИД спроведува голем број на истражување во доменот на широката потрошувачка, од кои се обидува да пронајде нови трендови и однесувања на потрошувачите. Ценовната сензитивност е една од најинтересните теми за анализа, бидејќи побарува уметност во маркетинг и комерција за мотивирање на потрошувачите за да го извршат купувањето. ... Read More »

Топ 3 ланци на маркети според потрошувачите во Македонија

Агенцијата за истражување и консалтинг “Инсајдер ИД” во Октомври 2018 по втор пат спроведе истражување според кое се прогласуваат “Топ 3 Маркети според потрошувачите во Македонија”, кое е спроведено на 1,300 активни потрошувачи во целата држава. Вкупно потрошувачите имаат наведено повеќе од 40 малопродажни ланци од кои 7 се национални ... Read More »

Netflix и YouTube се најголемите потрошувачи на интернет сообраќај во повеќето земји

Околу 15% од вкупниот промет на податоци во светот при преземањето (download) отпаѓа на Netflix. Веднаш зад него е YouTube, а дури третото место е “обичениот” интернет сообраќај. Компанијата Sandvine, која се занимава со производството на мрежна опрема и со неа поврзани решенија, подготви голем извештај за интернет сообраќајот и ... Read More »

Кока Кола ги повикува потрошувачите да бидат креатори на визуелните решенија на овај светски бренд

Сепак, малку е веројатно дека Кока Кола целосно може да ја прекине соработката со агенциите во корист на реациите на потрошувачите Најновот експеримент на Coca-Cola со издавање кратки дизајнерски брифови за цел свет, ги илустрира плановите на компанијата да направи промена од имиџот на чисто “традиционален огласувач”, затоа што во ... Read More »

Програми за лојалност: секој начин е добар начин за да се стигне до корисниците

Потрошувачите зголемено бараат различни методи за комуницирање. Потрошувачите сега бараат варијации на начини за комуникација со програмите за лојалност.Новните преференци се изменети од пред само една година, во согласност со новото истражување на компанијата за мобилен маркетинг 3Cinteractive. Учесниците во истражувањето биле замолени да изберат еден канал преку кој сакале ... Read More »

Што брендовите треба да знаат за иднината на агенциите?

Агенциите на иднината треба да бидат обликувани со помош на професионален тренинг и промени во насока на нови приспособени работни практики. Што иднината им донесува на маркетинг агенциите? Ова е значајно прашање чиј одговор зависи од бројни фактори како технолошките промени, притисоците на маргините и потесните временски ограничувања кои влијаат ... Read More »

Улогата на социјалните медиуми во “празничниот маркетинг”

Новите податоци укажуваат дека еден од три купувачи за време на празниците е под влијание на вашиот онлајн маркетинг. Sprout Social погледна во примените и испратените пораки на 15 бренда на Instagram, Facebook и Twitter. Еве ги и заклучоците: Оваа празнична сезона, 3,140 пораки на социјалните медиуми се очекуваат да ... Read More »

10 Трендови како вештачката интелигенција ќе влијае на потрошувачите во 2017 година

Агенцијата Zenith објави 10 трендови кои покажуваат како вештачката интелигенција ќе влијае на потрошувачите во 2017 година и како тие ќе донесуваат одлуки за купувањето, и на тој начин ќе ги предизвика можностите за интеракција и ефективност на огласувачите. Тренд 1: Предвидување на нашите потреби Пребарувањето станува се повеќе интуитивно, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365