Home » Tag Archives: правила

Tag Archives: правила

ЕУ ги заострува правилата за рекламирање со цел заштита на малолетниците

Застапниците на Европскиот парламент во вторникот со мнозинство гласови ги усвоија измените на директивата за обезбедување на аудиовизуелни медиумски услуги со кои ќе се заострат правилата за огласување заради заштита на децата и поголема промоција на европска содржина. Построго ќе ги регулираат содржините кои повикуваат на насилство, омраза и тероризам, ... Read More »

Колумна на Наташа Божиновска Миркова: Правилата на Google алгоритмот

Автор: Наташа Божиновска Миркова, директор на Represent Communications Скопје Кога се навраќам назад на моите почетоци во светот на дигиталниот маркетинг на почетокот на 2005-тата година, се присетувам како вчера да беше, колку сите теми врзани за тоа како индексира алгоритмот на Google ми беа како непознат јазик со уште ... Read More »

Што не треба да ставaте на Вашиот профил на LinkedIn

LinkedIn е специфична социјална мрежа каде што вашиот профил, всушност, претставува еден вид личен веб-сајт каде што се претставувате себеси во бизнис светот преку детали од кариерата. Во суштина, Вие всушност ги продавате своите услуги на работодавците преку вашата кариера, а со поседување на силен профил на LinkedIn, Вие имате ... Read More »

Конечно објавени специфични детали за тоа какви содржини ќе „банира“ Фејсбук

Фејсбук за прв пат откри точно какви содржини ќе забранува на својот сервис во новиот документ за “Community Standards” објавен во вторникот. Всушност, се работи за надоградена врзија на внатрешните правила кои компанијата ги следеше за да одредува што е дозволено, а што не на својата платформа, се’ до најситните ... Read More »

Седум правила на успешна дисрупција

“Иновациските единици во рамки на етаблиран бизнис не успеваат сами по себе”, е нагласениот став на David Rowan, уредник на Wired. David, еден од говорниците на ‘’Global Future Forum’’ во London минатата недела предупреди дека соочувајќи се со постојаната дисрупција никој не може да се чувствува релаксирано. 1. Креативни партнерства За етаблирани ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365